SELMIS: Vähän päälle kolmekymppinen omituinen höpöttäjä (johtunee karjalaisista höpötysgeeneistä). Ikiliikkuja, joka lisäksi tykkää lukea, soittaa pianoa ja nähtävästi (?) myös jonkun verran kirjoittaa. Jos olisi aikaa niin tykkäisi harrastaa enemmän liikuntaa ja lukea enemmän kirjoja. Viihtyy ulkona, niin kasvimaalla kuin metsässäkin. Huolehtii niin omistaan kuin vieraista.

 

VAIMO: Kolmenkympin korvilla oleva koko lauman rauhallisuus. Taitava käsistään liittyen melkein mihin vain: korjaa kotona kaiken tarvittavan, nikkaroi, ompelee, kutoo, piirtää ja osaa ties mitä muuta. Aina valmiina puolustamaan heikompia, huonompiosaisia tai eläimiä. Suosikkipuuhaa ovat kasvimaan kitkeminen ja porkkanoiden harvennus sekä nukkuminen ja herkkujen syöminen.

 

O-POIKA: Herkkä ja tarkka poika, jolla on norsun muisti. Nauttii pelleilystä ja hassuttelusta. Tykkää ihan erityisesti musiikista ja uimisesta.

 

E-POIKA: Hieman ujo rämäpää. Nauttii palapeleistä. Haluaa koko ajan oppia uutta. 


PIKKU-J: Leppoisan hymyileväinen pikkuveli. Kaikkien lemmikki, jolta kuitenkin löytyy myös oma tahto.

 

PIRPANA: Löytökissataustansa takia suhtautuu edelleen vieraisiin vähän arastellen, mutta kotona rakastaa kaikkea ja kaikkia. Ilmeisesti hieman identiteettiongelmainen, koska nauttii usein ruokansa tassulla syöden muistuttaen lähinnä apinaa. Lempiherkkuja ovat mustikkapiirakka ja piimälimppu. Juoksee joka paikkaa ja yleensä myös huutaa samalla. Pirpana myös ilmeisesti kuvittelee omistavansa miedän vessan: varsinkaan ovea ei saa laittaa kiinni (aiheuttaa vimmattua oven raapimista) ja jos vessaan joku ylipäätään menee, on Pirpanan päästävä mukaan. Vaikka joku menisi paskalle.

10003511_10152286296592867_1729658849_n-

 

SINTTI: Laumamme nuorin jäsen. Pienestä koostaan ja nuoresta iästään huolimatta Sintti on varsinainen suursyömäri. Sille kelpaa kaikki ihmisravinnoksi kelpaava ja vähän kelpaamatonkin. Varsinainen kulinaristi, joka estottomasti maistelee kaikkea, mitä keittiön pöydän alle sattuu putoamaan. Hyperaktiivinen, lieko vähän ADHD-tyyppinen tapaus. Tykkää lapsista ja lapset siitä. On ottanut Pirpanasta itselleen jonkinlaisen äitihahmon. 

DSC_0220.jpg

 KMV (Keskikokoinen MoraalinVartija) 2003-2014: Oli kirjaimellisesti ihmisen paras ystävä. Oikeasti oli välillä hieman arkakin, mutta urheasti yritti olla näyttämättä sitä. Etenkin raskauden myötä otti tehtäväkseen pitää huolta koko laumasta; vaaran uhatessa suojeli Selmistä imurilta ja kaikenlaisten uhkien (esim. kävelysauvat tai rullaluistimet) lähestyessä asettui puolustamaan koko laumaa. Päivisin viihtyi sohvalla Pirpanan kanssa nukkuen korvapuustiasennossa pyllyt vastakkain. Kasvissyöjäperheessä kasvaneen KMV:n herkkua olivat porkkana, kukkakaali ja omena, ja lempiharrastus vessapaperihylsyjen bongailu. 

2013-10-08%2010.35.26-normal.jpg

 

PARONITAR 2006-2014: Oli Oman arvonsa erittäin hyvin tunteva vanhempi rouvashenkilö. Oli alunperin vaimon kissa, ja oli vaimoon erittäin kiintynyt. Ilmeisesti juuri tästä syystä ei koskaan Selmistä hyväksynyt, vaan vihasi tätä täysin avoimesti. Paronittaren käsitys Selmiksestä oli, että se typerä ämmä oli tullut hänen reviirilleen ja yritti pilata hänen elämänsä. Paronitar kuitenkin armollisesti suvaitsi Selmiksen samassa taloudessa, niin kauan kuin palvelu pelasi moitteettomasti ja ruokakuppi pysyi täynnä.

2013-08-05%2017.09.50-normal.jpg