Oon jossain jo maininnutkin, että hoidoista kertovat postaukset tulivat melkoisella viiveellä. Kirjoittelin niitä silloin, kun hoidot olivat päällä ja asiat tuoreessa muistissa. Kuitenkin ihan tarkoituksella ne julkaistiin vasta jälkikäteen. Paljon jälkikäteen.Tämä siksi, että oltiin uusiin hoitoihin lähtemisestä kerrottu ainoastaan lähimmille. Ja tiedän, että täällä käy ajoittain vierailemassa meidän tuttuja myös tosielämässä. Ja toisaalta, takaraivossa kummitteli myös se, että mitäs jos sitä kolmatta lasta ei meille suodakaan. Ja sitten kun olisin voinut enemmän alkaa päivitellä, meidän arki on ollut niin kiireistä, ettei tässä pahemmin ehdi koneella istua kirjoittelemassa.

Plussatestistä on siis todellisuudessa melkoisesti jo aikaa. Samaan aikaan kun kesä tänä vuonna tuli, meille syntyi täydellisen ihana kolmas pieni poika. Oltiin käyty yksityisessä synnytysvalmennuksessa ja toiveena meillä oli lääkkeetön luomusynnytys. Ja sellaisen saimme. <3 Vaimo oli aktiivisesti mukana ja mm. paineli akupisteitä koko synnytyksen ajan. Ja tens-laite oli ihan korvaamaton. Synnytys käynnistyi aamuyöstä vesien menolla ja sairaalaan menimme kuuden aikaan aamulla. Tutkittaessa todettiin, että kohdunsuu on vielä täysin kiinni ja tilanne muutenkin epäkypsä ja veikkaus oli, että seuraavan vuorokauden puolelle menee. Käytettiin kuitenkin vaimon kanssa kaikki mahdolliset jipot mitä oltiin opittu, millä supistuksia voisi provosoida. Vaimo paineli akupisteitä, teki oksitosiinihierontaa ja suihkussa ollessa mä lypsin käsin. Taisi tällä kaikella olla vaikutusta, koska lopulta poika syntyi aika vauhdilla ja synnytyksen kestoksi on merkitty alle 4 tuntia. Sairaalaan saapumisesta poika oli sylissa alle 12 tuntia myöhemmin. 

Nykyään meidän arki pyörii siis kolmen pojan ehdoilla. Vaimo on päivät töissä ja minä poikien kanssa kotona. Isommat aloittivat nyt syksyllä kerhon 2x3h/viikko. Kerhon aloituksesta yritän ehtiä jossain kohtaa kirjoittamaan erikseen. Ollaan viihdytty tosi hyvin meidän uudessa kodissa, mihin alkuvuodesta muutettiin. Pojat saavat juosta päivät pitkät pihalla ja naapurissa on samanikäisiä lapsia seuraksi. Talon pohjaratkaisu on osoittautunut tosi toimivaksi näin lapsiperheen tarpeisiin ja täällä todellakin on tarpeeksi tilaa meille kaikille. Ja näin kun ollaan lasten kanssa paljon kotosalla, on ihanaa viihtyä hyvin omassa kodissa! Meidän pienin poika kasvaa täysimetyksellä loistavasti, on perustyytyväinen ja melkoinen hymypoika. Ja kuten isommatkin aikanaa, myös vauva nukkuu perhepedissä. 

Meillä eletään siis varsin ihanaa mutta melkoisen vauhdikasta vauva-arkea. Vauhdista pitävät huolen nuo kolmeveet. Vaikka blogissa on hiljaisempaa, takoitus on edelleen jatkossakin meidän kuulumisia päivitellä.