Osallistuttiin vaimon kanssa viikonloppuna Parisuhdekeskus Katajan järjestämään Sateenkaariparien parisuhdelauantaihin. Vaimo puhui jo joskus viime vuoden puolella, että olisipa kiva jos päästäisiin joskus johonkin "parisuhdejuttuun". Ja tämä parisuhdelauantai sopi meille kaikinpuolin oikein hyvin. Sateenkaariperheellisille näkyy olevan oikein jotain leirejäkin, mutta meillä sellainen tyssäisi heti alkuunsa lastenhoito-ongelmaan. 

Etenkin poikien syntymän jälkeen ollaan vaimon kanssa tiedostettu, että myös parisuhteesta täytyy muistaa pitää huolta. Meidän parisuhde on kyllä kaksosarjen keskelläkin jaksanut oikein hyvin, vaikka aikaa sille onkin nykyään ihan liian vähän. Ollaan kuitenkin alettu ihan tietoisesti tehdä myös sellaisia juttuja, mitkä pitävät yllä sitä hyvää parisuhdetta. Ja tämä parisuhdelauantai oli yksi sellainen juttu. Parisuhdelauantai on tarkoitettu juuri esimerkiksi parisuhteen voimavarojen löytämiseen, eikä se sovellu jollain tavalla kriisissä oleville pareille. 

Päivän veti vertaisohjaajapari. Ohjelmassa oli sekä pientä keskustelua yleisesti ja pienessä ryhmässä,  että paritehtäviä sen oma puolison kanssa. Kyseessä oli vain iltapäivän mittainen tiivis paketti ja mihinkään kovin syvälle siinä ajassa ei luonnollisesti pääse. Kuitenkin juuri noiden parisuhteen voimavarojen löytämisen suhteen päivä oli varsin antoisa. Ja saatettiinpa me jotain vinkkiä saada siitäkin, miten keskinäistä kommunikaatiota voisi kehittää ja parantaa. Yksi tärkeä parisuhdetta tukeva juttu oli myös siinä, että me tehtiin vaimon kanssa jotain ihan kahdestaan. Yleensä kun pojat kulkevat mukana melkein joka paikkaan. 

Kuten todettu, päivä oli siis hyvä ja antoisa. Toivottavasti jatkossakin järjestetään enemmän tämäntyyppistä toimintaa, sille olisi ihan varmasti tarvetta. Jos siis reitillenne osuu joku kerta Sateenkaariparien parisuhdelauantai niin menkääpä ihmeessä!