Vietettiin vaimon kanssa eilen leffailtaa ja katsottiin telkkarista Suvi Westin dokumentti Minä ja pikkusiskoni. Dokumentti voitti DocPoint-festivaaleilla katsojien suosikki-äänestyksen. 

Dokumentti kertoo siitä, millaista on olla saamelainen ja kuulua seksuaalivähemmistöön. Suvin sisko Kaisa on lesbo, ja dokumentissa kerrotaan tarinaa hänen kauttaan. Koska dokkari tulee uusinta vielä tällä viikolla, en spoilaa kertomalla sisällöstä sen tarkemmin, siltä varalta että joku sattuu katsomaan sen vasta myöhemmin.

Dokumentti oli varsin mielenkiintoinen. Tosin täytyy kyllä myöntää, että mä olin lähinnä järkyttynyt siitä, miten nihkeitä saamelaiset ovat suhteessa seksuaalivähemmistöihin! Vastapainona oli hyvä kuulla millaisena rikkautena ihmiselämän monimuotoisuus esimerkiksi Pohjois-Amerikan alkuperäisväestön keskuudessa nähdään. 

Jos dokkari jäi eilen näkemättä, sen voi katsoa uusintana lauantaina 5.3. klo12.35 TV1 tai Yle Areenasta. Tässä vielä Ylen juttu dokkarista: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/02/23/dokumenttiprojekti-mina-ja-pikkusiskoni