Niin ihanaa, kun tulee kevät! Hienoa kun päivät ovat jo pitkiä. Melkein kaikki lumetkin ovat jo sulaneet, enää aurauskasoista sitä taitaa löytyä. Poikien kanssa ollaan monena päivänä ihmetylty aurassa lentäviä lintuja. 

Lapsiperheessä vuodenaikojen vaihtuminen tietää myös ulkovaatteiden vaihtumista. Ostettiin pojille syksyllä Reimatecin välikausihaalarit, vielä hieman reilut että varmasti menevät kevään. Ja pöh. Nehän jäivät parin kuukauden jälkeen pieniksi ja myytiin pois jo ennen joulua. Pojilla on Molo kidsin rainbow-välikausihaalarit, jotka ovat aivan ihanat. Näiden tulevien patoinsinöörien päälle en vaan yksinkertaisesti raaski laittaa niitä ihan joka paikkaan. Noita rainbow´ta onkin meillä pidetty parempina haalareina; tosin kovassa käytössä ovat silti nekin. Ostettiin sitten kirpparilta vielä kakkoshaalarit, joiden kanssa pojat saavat aivan rauhassa nuohota ojanpohjia. Päätettiin, että samalle talvikaudelle ei lähdetä enää sen enempää kolmansiin vk-haalareihin sijoittamaan. Käytetyissä ulkovaatteissa alkaa vaan olla vähän se ongelma, että niissä ei välttämättä ole enää pahemmin ominaisuuksia jäljellä. Vauvoille vaatteita sai helposti käytettynä, pienillä vaatteilla kun ei ole vielä niin kovaa kulutusta. Mutta sitten nämä taaperot jotka möyrivät ties missä, kuluttuvat jo ihan eri tavalla ulkovaatteita. Maa on vielä niin märkä, että tällä hetkellä meillä meillä möyritään vk-haalari+kurahousut -yhdistelmällä. Ja hyvin toimii. Jos noissa kakkoshaalareissa on vajetta ominaisuuksissa, niin kurahousut kyllä pelastavat tilanteen. Toistaikseksi jalassa ovat olleet vielä enimmäkseen gore-tex talvikengät ja jokusen kerran kumisaappaat. Odottamassa on jo myös vk-kengät.  Viime keväänä ja kesänä poikia ei saanut millään ilveellä pitämään aurinkolaseja päässä. Nyt he sitten taas ovat aivan innoissaan noista laseista ja haluaisivat kulkea ne päässä sisälläkin. 

Muutettiin tosiaan tähän meidän nykyiseen kotiin vasta viime syksynä. Ison kasan kukkasipuleita ehdin silloin laittaa maahan, mutta muuten ei ehditty pihassa tehdä oikeastaan mitään. Meidän naapuri sattumalta muutti kuukausi sitten. Heillä oli takapiha aidattu koiran takia, ja he ystävällisesti jättivät aidan meille muuttaessaan kerrostaloon. Nyt pitää enää odottaa sen verran, että maa sulaa tarpeeksi ja päästään aitaa virittelemään paikoilleen. Eniten olen huolissani, että meidän pihan jälkeen aika pian tulee tie. Se tosin vie talojen pihaan, eli ei siinä paljoa liikennettä ole. Mutta tie kuitenkin. Ja tarkoituksena on siis laittaa aita ympäri koko pihan, niin että pojat saavat siinä ihan rauhassa temmeltää. Muutamia kukkia kävin jo terassille hakemassa ja nyt odotellaan kovasti, että päästään pihaa laittamaan muutenkin. Suunnitelmissa on myös jotain pienimuotoista kasvimaaviritelmää. Ja pojille olisi kiva hankkia joku pieni hiekkalaatikon tapainen. Jee, kevät! :)

DSC_1797.jpg