Blogin hiljaiselo jatkuu vielä ainakin hetken. Syynä siihen on, että meidän lauma muuttaa. Aika on muutenkin rajallista ja etenkin nyt kaikki vapaa-aika menee muuttoon liittyviin juttuihin.

Me ollaan asuttu kaksiossa. Tänne kannoin yksin tavarani melkein seitsemän vuotta sitten. Joitankin vuosia myöhemmin tänne muuttivat myös tyttöystäväni, KMV ja Paronitar. Sitten laumaan liittyi myös Pirpana. Tyttöystävästä tuli vaimo ja sitten syntyivät pojat. Parhaimmmillaan meitä on tässä asunut kaksi aikuista, kaksi lasta, kaksi kissaa ja koira, ja hyvin ollaan mahduttu. Viime syksynä KMV ja Paronitar jättivät lauman ja siirtyivät autuaammille metsästysmaille. Ja nyt meidän viiden on aika jatkaa matkaa uuteen kotiin. Toki fiilis on hieman haikea, niin paljon ihania vuosia ja muistoja jää tähän asuntoon. Tuntuu myös hassulta, että pojat eivät tule sitten vanhempana muistamaan ollenkaan tätä paikkaa, mikä kuitenkin oli heidän ensimmäinen kotinsa, sekä mulle ja vaimolle monella tapaa tärkeä paikka. Kuitenkin on ihanaa päästä uuteen ja isompaan kotiin, ollaan koko porukka aivan innoissamme! 

Jo pitkään on ollut selvää, että nämä neliöt tulevat meille jäämään jossain kohtaa pieniksi. Toistaiseksi ollaan kuitenkin mahduttu hyvin, kun pojat eivät ole vielä tarvinneet omaa tilaa. Aluksi köllöttely- ja myöhemmin leikkitilaa on löytynyt lähinnä olkkarin lattialta. Vielä jonkun aikaa nämä neliöt olisivat meille kyllä riittäneet ja näin oltiin alunperin ajateltukin. Kuitenkin monen sattuman summana päädyttiin tekemään muuttoa tässä kohtaa. 

Toki on monella tapaa ihanaa päästä uuteen ja isompaan kotiin. On kuitenkin kolme asiaa ylitse muiden, mistä olen kaikkein eniten fiiliksissä.
1. Pojat saavat oman huoneen! Oon jo pitkään fiilistellyt, miten ihanaa olisi sitten jossain kohtaa päästä sisustamaan lastenhuonetta. Toki niitä leluja varmasti kulkeutuu edelleen joka puolelle, mutta nyt pojilla on ihan oma leikkitila, missä toivottavasti myös suurin osa leluista pysyy. Ihanaa myös saada pojille paikka minkä voi sisustaa niin, että he voivat touhuta vapaasti, eikä tarvitse jatkuvasti vahtia, mitä saa tehdä ja mitä ei. Esim. telkkarin paukuttaminen erinäisillä esineillä on suurta huvia. 
2. Me saadaan isompi sänky! Nukutaan tosiaan perhepedissä. Ja tuo meidän sänky on 140cm leveä. Alkaa muuten oikeasti käymään vähän ahtaaksi kahden taaperon kanssa, jotka luonnollisesti tykkäävät nukkua poikittain. Oltiin jo muutenkin puhuttu isommasta sängystä, nyt hankitaan se suoraan tuonne uuteen kotiin. 
3. Uudessa kodissa on paikka tiskikoneelle! Kyllähän sitä yhden ja kahdenkin tiskit tiskaa helposti käsin. Neljän hengen tiskitkin menevät, mutta tässä kaksosarjessa tuppaa vaan oikeasti olemaan noita kotitöitä melkoisesti ilmankin, että tiskaa pari-kolme kertaa päivässä. Tiskikone tulee siis epäilemättä olemaan meidän perheen uusin jäsen vielä tämän syksyn aikana. 

Tuon topkolmosen lisäksi uudessa kodissa on huomattavasti paremmat tilat pyykkirumban pyörittämiselle, enemmän säilytystilaa ja reilusti isompi keittiö, jotain muita hyviä puolia nyt mainitakseni. Pojat ovat kovasti kiinnostuneita keittiöhommista ja ruuanlaitosta, mutta tuohon meidän nykyiseen keittiöön ei mitenkään mahduta kaikki yhdessä puuhastelemaan. Ihanaa, että kohta voin ottaa pojat tyhjentämään kattilakaappia siksi aikaa, kun laitan ruokaa. Muuttaminen on myös se sauma, jolloin on mahdollista hankkiutua eroon kaikesta siitä kaappeihin kertyneestä ylimääräisestä tavarasta. Lähikirpparille ollaankin jo laitettu pöytä varaukseen. Mitään, mitä ei oikeasti tarvita, ei aiota tuonne uuteen kotiin viedä. Tulee sitä tavaraa kertymään muutenkin myös jatkossa. 

Jos jollain muuten sattuu olemaan jotain hyväksi havaittuja ratkaisuja kaksosten tai ylipäätään lastenhuoneisiin, niin nyt otetaan vinkkejä vastaan!