Viime sunnuntaina 3.5. vietettiin Kansainvälistä sateenkaariperhepäivää. Ja meidänkin perhe oli ensimmäistä kertaa mukana sitä juhlistamassa. Vietettiin siis päivää yhteisen toiminnan merkeissä muiden paikallisten sateenkaariperheiden kanssa.

Pojat luonnollisesti eivät vielä tänä vuonna ymmärtäneet, mistä koko hommassa oli kysymys. Toki päivä oli mukava heillekin, kun oli niin paljon nähtävää ja ihmeteltävää. Kuitenkin jatkossa toivottavasti pojat alkavat vähitellen ymmärtää, mistä sateenkaariperhepäivässä on kysymys. Ja kovasti toivoisin, että heille siitä tulisi päivä, jolloin voitaisiin koko perhe yhdessä juhlistaa sitä, miten hieno perhe meillä on. Ja toisaalta samalla pojat oppisivat arvostamaan ja juhlistamaan myös sitä miten hienoa on, että on olemassa paljon erilaisia perheitä; kaikki aivan yhtä hienoja. On olemassa äitienpäiviä, nimipäiviä ja synttäreitä. Sateenkaariperhepäivä voisi jatkossa olla kuitenkin se meidän koko perheen yhteinen päivä. Ei silloin nyt ehkä ihan lahjoja tarvitse ostaa, mutta silloin voi hyvällä syyllä juhlistaa koko meidän perhettä. Itse asiassa näin kun asiaa ajattelee, sehän on tosi hienoa! 

Tänä vuonna E-pojan hommana oli hoitaa sateenkaarilipun heilutusta (lähinnä siksi, että hän oli se kumpi sattui olemaan hereillä, kun lippua piti heilutella). Ja sen hän teki varsin antaumuksella ja selvästi suurella ylpeydellä. ;) Ensi kerralla olisi siis kai O-pojan vuoro toimia lipun heiluttelijana. Toistaiseksi äidit voivat siis jakaa lipunheilutusvuorot, mutta todennäköisesti asiasta tulee tappelu ennemmin tai myöhemmin. Pitää varmaan hankkia toinen lippu jostain. Ostin muuten hiljattain kirpparilta sateenkaarihenkselit, siis lasten kokoa. Tällä kertaa ne olivat vielä pojille aavistuksen isot. Mutta kesällä kun lähdetään prideille, niin eivätköhän ne silloin jo ole sopivat. Tosin kai näitäkin pitää yrittää hommata jostain myös toiset. 
DSC_1796-2.jpg