Oletteko näin eduskuntavaalien alla kiinnittäneet huomiota siihen, miten eri puolueet yrittävät profiloitua. Niin kuin nyt vaikka Kristillisdemokraatit yrittävät antaa itsestään kuvan perhepuolueena. Juuri nyt en keksi kovin paljon mitään tekopyhempää, kuin tuo KD:n yritys profiloitua perheiden puolesta puhujana. Jos he kerran muka ovat perhepuolue, miksi he kuitenkin kerta toisensa jälkeen järjestelmällisesti lyttäävät lasten oikeuksia? Miksi sateenkaariperheiden lapset eivät heidän mukaansa ansaitse samanlaista oikeusturvaa sekä mahdollisuutta kahteen juridiseen vanhempaan jo syntymästä lähtien?

On tullut hyvin selväksi, ettei KD välitä oikesti tippaakaan lasten oikeuksista. Heillle lapset, tässä kohtaa sateenkaariperheiden, ovat vain poliittinen pelinappula, joiden avulla voi sitten kalastella fundamentalistikristityiltä ääniä tulevissa vaaleissa. Ja kuka nyt siinä kohtaa sitten enää noita lapsia muistaisi, kun ovat vaalivalvojaiset kiihkeimmillään. Surullista on myös, miten muut puolueet antavat KD:n pelata tätä likaista peliään. Hallitus päätti olla tekemättä esitystä äitiyslaista, joka olisi toteutuessaan antanut mahdollisuuden naispareille syntyvien lasten vanhemmuuden vahvistamiseen jo ennen syntymää sellaisissa tapauksissa, jossa lapset ovat saaneet alkunsa hedelmöityshoidoilla anonyymin luovuttajan sukusoluilla, joka on kieltänyt isyyden vahvistamisen. Laki olisi parantanut merkittävästi näiden lasten oikeuturvaa koska heillä olisi tällöin ollut oikeus kahteen juridiseen vanhempaan heti syntymästä lähtien. Tässä kohtaa on kenenkään ihan turha lässyttää, edes KD:n, miten tuota lakimuutosta pitää vastustaa koska kyllä se isyys pitää selvittää ensin, ennen kuin naispareille voi erinäisten toimenpiteiden jälkeen myöntään perheensisäisen adoption. Tällä lakimuutoksella ei olisi ollut mitään tekemistä sen kanssa, että joltain isältä riistetään oikeus lapseen, tai lapselta viedään oikeus biologiseen isään. Lakimuutos olisi koskenut nimenomaan niitä lapsia, joiden kohdalla isyyttä ei voida vahvistaa. Lapsilla on toki oikeus 18 vuotta täytettyään saada selville luovuttajan henkilöllisyys. Tällöinkään luovuttajan ja lapsen välille ei kuitenkaan muodostu minkäänlaista juridista suhdetta. Keneltäkään ei siis olisi riistetty yhtään mitään tilanteessa, jossa luovuttajan isyyttä ei voida vahvistaa kuitenkaan eikä missään tapauksessa. Toteutuessaan lakimuutos olisi kuitenkin antanut näille lapsille heti  syntymässä oikeuden kahteen vanhempaan. Olisin todellakin toivonut, että muulla hallituksella olisi ollut sen verran munaa, että olisivat KD:n antaneet piipittää omiaan omissa pikkuseuroissaan ja olisivat mahdollista hallitussopua uhatenkin tehneet esityksen äitiyslaista.  

Aivan oma lukunsa on sitten translaki. Nykyinen lainsäädäntö kun loukkaa vakavasti ihmisoikeuksia. Ja KD etunenässä translain uudistamistakin vastustaa. KD haluaa selvästi antaa itsestään kuvan perhepuolueena. Kun puhutaan translaista (ja tässä kohtaa sen vastustamisesta) en tosin ole vielä ihan päässyt perille, millaisen kuvan KD haluaa itsestään tässä kohtaa luoda. Otetaan nyt esimerkiksi tuo aina yhtä muodikas ilmiö, pakkosterilointi. Sitähän natsitkin harrastivat varsin menestyksekkäästi Toisen maailmansodan aikoihin. Ottaako kenties KD mallia rodunjalostuksesta natseilta tai onko KD:n johto löytänyt ehkä joitain esikuvia tuon ajan Saksasta? Translaissa on montakin ongelmakohtaa, mutta esimerkiksi juuri tuo pakkostrerilointi on aivan käsittämätön ihmisoikeusloukkaus! Samaan aikaan sitä sitten muistellaan juutalaisvainoja ja siihen aikaan tehtyjä ihmisoikeusrikkomuksia. Aika tekopyhää KD:ltä jälleen kerran, koska aivan vastaavia ihmisoikeusrikkomuksia tehdään edelleen tämän päivän Suomessa. 

Mä olen jotenkin ymmärtänyt, että kristinuskon ydin olisi lähimmäisen rakastamisessa. Ja muistaakseni Jeesus taisi opettaa siihen tyylin, että "kaikki, mitä tahdotte ihmisten tekevät teille, tehkää te heille." (Matt. 7:12) Kuitenkin mukamas kristillisyyteen vedoten KD:n toiminta on kaikkea muuta kuin kristillistä. Vaikka Raamattu käskee rakastamaan lähimmäistä, samaan aikaan KD kuitenkin on ensimmäisenä vaatimassa ihmisoikeusloukkauksien säilyttämistä Suomen lainsäädännössä. Maailmassa on tehty ja tehdään yhä paljon pahaa uskonnon nimissä. Ja tätä perinnettä KD mitä ilmeisimmin yrittää pitää yllä mahdollisimman kunniakkaasti. Kristillisestä lähtökohdasta ajatellen kuten kaikki muukin, myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt ovat Luojan luomia, juuri sellaisina kuin kukin on. Jumala ei tee virheitä. Ja kuitenkin KD yrittää laittaa mahdollisimman ahtaallee jotain Luojan luomaa. Eikö KD silloin varsin ylimielisesti ajattele olevansa Jumalaa suurempi? Eli eikö pitäisi lähteä kyseenalaistamaan KD:n muka-kristillistä arvopohjaa ylipäätään? Eduskuntavaalit ovat tulossa tuotapikaa. Voitte olla aivan varmoja, mihin suuntaan ääneni ei ainakaan mene.