Meillä on parin vuoden päästä pirskeet, kuka on messissä? :)

Tänään siis presidentti Niinistö vahvisti allekirjoituksellaan tasa-arvoisen avioliittolain. Oikeusministeriö alkaa seuraavaksi valmistella muutoksia muihin lakeihin, joita avioliittolain muutos edellyttää. 

1.3.2017. päästään siis vaimon kanssa ihan oikeasti ja virallisesti naimisiin. Jee! Sen jälkeen ei enää tarvitse tavata joka paikassa tuota sanahirviötä "rekisteröity parisuhde", mitä oon aina vihannut. Silloin kun meidän häitä suunniteltiin ja vietettiin, päätettiin että pidetään uudet pirskeet sitten, kun laki tasa-arvoisesta avioliitosta tulee voimaan ja voidaan mennä ihan virallisesti naimisiin. Tuossa kun asiasta tänään puhuttiin, todettiin että parin vuoden päästä pidetään nimenomaan pirskeet. Siis ihan eriluonteiset juhlat, mitä häät olivat. Ensi kerralla jätetään sukulaiset kutsumatta ja nimenomaan pidetään hyvät kekkerit kavereille. 

Laki tasa-arvoisesta avioliittolaista on monella tapaa merkittävä. Ja onhan tämä ensimmäinen laki, joka on saanut alkunsa kansalaisaloitteella. Laki itsessään on merkittävä askel kohti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa. Se kertoo, että tämä yhteiskunta on lopultakin valmis tunnustamaan myös samaa sukupuolta olevien parisuhteet yhtä arvokkaiksi, kuin heteroparien. Kuitenkin Suomen lainsäädäntöön jää edelleen huomattavia epäkohtia koskien seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä perheineen. Tasa-arvoinen avioliittolaki on kuitenkin hyvä alku kohti tasa-arvoisempaa Suomea.

Otan tähän pienen loppukevennyksen, mikä mua tässä taannoin suuresti huvitti. Jouduin todistamaan erään fanaattisen konservatiivin yritystä perustella miksi avioliittolain ei pitäisi olla tasa-arvoinen, miksi sateenkaariperheiden lasten oikeuksia ei pitäisi parantaa ja muuta yhtä tasokasta kakkaa. Saatoin myös kommentoida asiaa pariin otteeseen koska tällä ihmisellä oli aika moni fakta täysin pielessä. Hän sitten ihan vakavalla naamalla totesi, että hän ei missään nimessä halua että avioliittolaista tulee tasa-arvoinen, koska silloin joku voi vaikka luulla häntä lesboksi, jos hän sanoo olevansa naimisissa. Siis voi turska. Siis niinku ihan oikeesti. Mitään yhtä typerää perustelua en ole ehkä vielä koskaan kuullut! Ensinnäkin, jos nyt joku sanoo ihan vaikka seurustelevansa, niin eiköhän tässä heteronormatiivisessa yhteiskunnassa kyllä automaattisesti oleteta, että tuo parempi puolisko on vastakkaista sukupuolta. Ellei sitten ole niin umpihomo että sen näkee takaraivollakin. Ja toiseksi, jos on ihan pesunkestävä hetero, niin tuollainen asia ei tule kenellekään oikeasti edes mieleen! Jos joku todella vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia muun muassa tuollaiseen vedoten, niin eiköhän olisi aika siivota vähän sitä omaa kaappia. Jos oma (seksuaali)identiteetti on selkeä ja on sinut itsensä kanssa, niin silloin ei kyllä oikeasti tule heti mieleen pelätä jostain neutraalista ilmaisusta, että joku voi luulla sua lesboksi! Ja sitä paitsi, mitä nyt heteroita tunnen (ja tunnen aika paljon) niin niillä oikeasti heteroilla tuollaisella asialla ei ole edes väliä. Jos nyt joku tietää hyvinkin selkeästi olevansa niin hetero että oikein hävettää, niin se on lähinnä vitsi jos joku luulee lesboksi. Mutta siinäpä hänelle ja monelle muullekin, tasa-arvoinen avioliittolaki, olkaa hyvät. Ja olkaa nyt varovaisia, ettei kukaan luule teitä lesboiksi. Muahahaa.