Niin se vaan taas lähti mopo käsistä. Nimittäin shoppaillessa. Tosin nykyään se tarkoittaa lähinnä kirppareilta ja yleensä pojille. Tarkalleen ottaen just nyt en muista, milloin viimeksi ostin itselleni jotain, ainakaan uutena. Mutta aika läheltä liippaa, jos heitän että viimeinen ostos itselle taisi olla lenkkarit vaunuttelua varten. Että sitten jotain niinkin kaunista ja henkilökohtaista. 

Tyypit kasvavat hurjaa vauhtia, ja heille siis saa ja on pakkokin tehdä hankintoja jatkuvasti. Kolikon toinen puoli sitten onkin, että meillä on jo hirveät määrät pieneksi jääneitä vaatteita ja muuta vauvatarviketta. Meidän lapsiluku on erittäin todennäköisesti tässä, ja vaikka ei olisikaan niin mitään ei kuitenkaan meinata säilyttää. Etenkin kun säilytystilaa meillä on varsin rajallisesti. Noita pieneksi jääneitä vaatteita mä oon yrittänyt epätoivoisesti myydä tai antaa jonnekin. Koska niistä on oikeasti pakko päästä eroon sitä mukaa, kun ostetaan isompaa tilalle. Kirpparipöydän ottamiseen meillä ei tässä kohtaa ole aikaa, koska sitä pitäisi käydä melkein päivittäin huoltamassa, jos haluaa että pöytä pysyy edes jossain järjestyksessä ja kauppa ylipäätään käy. Oonkin sitten myynyt tavaraa fb-kirppisten välityksellä ja myös suoraan tutuille tai tutun tutuille. Ja tosiaan, paljon ollaan myös annettu tavaraa pois. Meillä on muuten vaimon kanssa ihan selvä työnjako: vaimo hoitaa pieneksi jääneiden kestovaippojen myynnin ja uuden ostamisen, ja mä teen saman vaatteiden kanssa. Vaikka tietysti yhdessä päätetäänkin yleensä mitä ostetaan, kumpikin hoitaa selvästi enemmän toista asiaa. 

Viime aikoina ollaan hankittu aika kohtuullisen monta haalaria, sekä jo kesävaatteitakin. Ensinnäkin kohta on kevät, ja poikien kanssa päästään ulkoilemaan entistä enemmän muutenkin kuin päiväunien merkeissä, joten haalarit kyseistä tarkoitusta varten piti hankkia. Ja edelliseltä kirpparikierrokselta löytyi vielä sattumalta pienet punaiset kumisaappatkin molemmille, joten nyt voi pojat istuttaa lätäkköön läiskyttelemään kevään koittaessa. Nuo haalarit ovat vielä nyt keväällä hieman reilut, samoin saappaat. Ajatus oli kuitenkin, että menevät vielä syksylläkin. Pojat eivät kuitenkaan vielä kevätlätäköissä kävele, joten hieman isot tamineet eivät haittaa. Syksyllä sitten jo varmasti tulee muutenkin oikeasti ulkoiltua enemmän. Lisäksi mukaan on tarttunut usempi muukin haalari. Ensinnäkin päikkäreitä varten tarvitaan vaunutteluhaalarit, ohuet fleecehaalarit on hankittu molemmille. Ja nyt kevättalvella ja keväällä tarvitaan vielä jotkut hieman paksummat fleece- tai vastaavat haalarit kaukaloihin ja muuhun käyttöön. Ehkä tämä kaikki voisi myös hoitua yksillä tamineilla. Mutta toisaalta noin kun kirppareilta ostaa, eivätpä nuo kustannukset niin valtaviksi nouse. Ja haalarit saa suhteellisen hyvin myyytyä taas eteenpäin, jos ovat hyvässä kunnossa. 

Koska tuo mainitsemani säilytystila on rajallista, me ei voida ostaa kovin isoa määrä liian isoja vaatteita jemmaan, vaan vaatteita ostetaan sitä mukaa, kun tulee tarvetta. Toki niitä isompia on aina jonkin verran olemassa, mutta ollaan yritetty välttää sitä, että että ostetaan kaapit täyteen vuotta ennen kuin pystytään jotain vaatteita käyttämään. Toisaalta jos kirpparilta meinaa löytöjä tehdä, on ostettava silloin kun jotain sattuu eteen tulemaan. Jos vaikka nuo kumisaappaat olisi jätetty vielä ostamatta, todennäköisesti sellaisia ei olisi tullut eteen siinä vaiheessa kun niiden käyttö tulee ajankohtaiseksi. 

DSC_1175.jpg

Osa yhden kirpparikierroksen löydöistä.