Me ei vielä oltu kunnolla ehditty toipua Paronittaren kuolemasta. Ja niin siinä sitten kävi, että meidän rakas KMV (Keskikokoinen MoraalinVartija) jouduttiin myös nukuttamaan ikiuneen. Sinne hän meni pitämään Paronittarelle seuraa pilven reunalle. 

Kovin yksityiskohtaisesti en jaksa alkaa KMV:n viimeisiä vaiheita selostamaan. Sen verran niistä kuitenkin, että KMV ehti tovin sairastaa. Alkuun näytti siltä, että KMV:llä saattaisi olla vielä pitkäänkin aikaa jäljellä. Sairaus kuitenkin eteni, ja lopulta oltiin siinä pisteessä, ettei vaihtoehtoja ollut enempää kuin se viimeinen. Sitä ennen kuitenkin tehtiin kaikki se, mikä mahdollista oli. Me ei myöskään missään nimessä haluttu, että KMV olisi joutunut viimeisinä hetkinään kärsimään (mihin epäilemättä oltaisiin ajan kanssa tultu). Niinpä päätös tuosta ikiuneen nukuttamisesta oli tehtävä jo ennen, kuin tauti eteni liian pitkälle. Kamalinta oli, että vielä viimeisinä päivinäänkin KMV viipotti suhteellisen pirteänä takapihalla häntä heiluen ja vaivihkaa kävi syömässä Pirpanan ruuat heti kun mun ja vaimon silmä vältti. Samalla me kuitenkin tiedettiin, että todennäköisesti olisi kysymys päivistä, tai korkeintaa muutamasta viikosta, jonka jälkeen KMV:n kivut saattaisivat pahentua lähes sietämättömiksi. Hurjaa tehdä noin iso ja lopullinen päätös siinä kohtaa, kun toinen oli vielä noin pirteä. 

Nyt tuntuu jollain tavalla aika tyhjältä. Samoin kotona on jotenkin hiljaista. Siis siitäkin huolimatta, että pojat ovat oppineet kiljumaan. KMV oli läsnä meidän arjen jokaisessa hetkessä. On jotenkin niin vaikeaa käsittää, että se on nyt lopullisesti poissa. Suru ja ikävä on valtava. Pirpana on hyvin hämmentynyt koko tilanteesta. Paronittaren kuoleman jälkeen se kun on selvästi yrittänyt hengailla KMV:n kanssa ja välillä haastanut sitä leikkiinkin. KMV oli melkoinen tapaus ja ainoa laatuaan. Toista sen kaltaista ei ole eikä tule. Ajan kanssa suru ja ikävä kyllä helpottaa. Kuitenkin KMV:lla tulee aina olemaan aivan erityinen paikka meidän sydämissä. Nuku rauhassa rakas KMV. <3

 

10710407_10152745559527867_9781439133969

Lokakuisella metsätkellä KMV löysi syksyn viimeiset mustikat