Myönnän, että mulla on vähän taipumusta bongailla, jos jostain saa jotain ilmaiseksi. Vaimo on aina huvittuneen kauhistunut, kun raahaan sille milloin mitäkin "tuliaisia" ties mistä. Varsinkin kun oon työn puolesta ollut jossain messuilla tai vastaavissa, oon raahannut sieltä vaimolle kaikki mahdolliset kynät, tarralaput ja kangaskassit. Yhdessä kassissa mainostettiin jotain herkän ihon rasvoja. Kassissa luki isoilla kirjamilla "Stop kutina". En tajuu, miksei vaimo suostunut lähtemään kauppaan sen kanssa. Ihme nihkelyä, se oli niin kiva kassi. 

Poikien syntymän jälkeen oon sitten bongaillut erilaisia monikkoetuja. Eli toisin sanoen, mitä ilmaista tavaraa monikkoperheillä on mahdollista saada. Muumi-vaipoilta saatiin vaippoja, liivinsuojia ja vaipanvaihtoalustoja. Semperiltä tuli paketti, missä oli smoothieita, puuroaineksia ja ruokalaput. Niin ja Valion Onni-kerhosta saa lahjat tuplana, siis puuroa, d-vitamiinia ja sukat. Tänään tuli paketti Piltiltä ja Bonalta. Se sisälsi parikymmentä purkkia ruokaa ja puuroaineksia. 

2014-12-19%2016.19.37.jpg

Tuossa paketissa oli mukana myös jotain kinkkua ja kanaa sisältäviä juttuja. Vaimon kanssa ollaan kasvissyöjiä, eivätkä pojatkaan tule lihaa syömään. Pojilla on kuitenkin heidän kanssaan saman ikäinen serkku, joka varmasti nuo lihasoseet mielellään popsii. Ollaan ajateltu, että pojat söisivät kalaa. Ja jossain kohtaa joulun jälkeen olisi sitä tarkoitus alkaa maistella. 

Oli tuo ilmaisten juttujen bongailu hölmöä tai ei, niin en mä sitä ole ajatellut kuitenkaan lopettaa. Kaksosten kanssa noita rahareikiä on kuitenkin sen verran paljon, että miksei sitä ottaisi, jos jotain sattuu ilmaiseksi jostain saamaan. Tiedän, että myös monesta muusta paikasta ovat monikkoperheet saaneet ilmaisia juttuja. Tässä oon maininnut vain ne muutamat, mistä me ollaan saatu jotain. Ja noiden kuvan soseiden jälkeen vaimokin totesi, että ihan mukava settihän tuollainen oli saada.