Niin hurjaa vauhtia tuo aika menee, että kohta on jo edessä poikien eka joulu, jolloin heillä on puoli vuotta ikää mittarissa. Tästä joulusta tulee epäilemättä aivan erilainen, kuin aikaisemmista. Ja varmasti joulut tulevat muuttumaan joka kerta sitä mukaa, kun pojat kasvavat. 

Tässä kaksosarjen pyörityksessä päätettiin, ettei liikaa stressata joulun laittamisesta kotona. Pojat varmasti arvostavat paljon  enemmän sitä, että äidit ovat hieman stressittömämpiä, kuin sitä että kaikki kaapit on siivottu ja keittiöön vaihdettu jouluverhot. Myöskään kuusta ei vielä tänä vuonna hankita. Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että Pirpana todennäköisesti suolestaisi sen jo ensimmäisenä yönä. Valoja ollaan laitettu ja jotain muutakin pientä. Varsinkin näin pimeään aikaan tykätään valoista muutenkin. Ja niitä Tyypitkin kovin innostuneena katselevat. 

Vaikka sitä mielellään ostaisi Tyypeille vaikka mitä kivoja joululahjoja, vaimon kanssa päätettiin kuitenkin hillitä itsemme vielä tänä vuonna. Toki ollaan ostettu Tyypeille jonkin verran lahjoja, mutta mihinkään tavarapaljouteen ei ajateltu heitä hukuttaa. Ensinnäkin he ovat vielä niin pieniä, että todennäköisesti ovat kaikkein eniten innoissaan pelkästä joulupaperien rapisteluista. Ja toisaalta, niitä lahjoja tulee kuitenkin myös esimerkiksi isovanhemmilta ja kummeilta. Molemmille pojille ostettin Lamazen lelut. Heitä kun tuntuu kaikki värikäs ja rapiseva kovasti kiinnostavan. Samoin kirjat ovat alkaneet kovasti kiinnostaa. O-pojalle ostettiin siili ja E-pojalle kirja, mitä voi ihan rauhassa imeskellä. Nuo pahviset kirjat kun eivät sitä ihan loputtomasti kestä. Paketoitiin suurin osa meidän ostamista lahjoista yhdessä poikien kanssa. Voi sitä riemua, kun pääsivät rapistelemaan lahjapapereita ja nauhoja!

DSC_0058.jpg

Jouluaattoa me vietetään tänä vuonna mun perheen kanssa. Tarkoituksena on syödä hyvin ja viettää aikaa yhdessä. Kuulemma joulupukkikin saapuu serkuksia ilahduttamaan. Joulupäivää vietetään sitten vaimon perheen kanssa. Sikäli päästään vaimon kanssa tässä kohtaa helpolla, ettei meidän tarvitse liikaa stressata jouluruokien laittamisesta, vaan suurimman osan tekee joku muu. Ja on ihanaa, että meillä on mahdollisuus viettää aikaa molempien perheiden kanssa. Tällöin pojilla on myös mahdollisuus olla isovanhempien pilalle lellittävinä ja tavata serkkujaankin. 

Jo muutamana jouluna me ollaan vaimon kanssa vietetty pientä omaa joulua ihan kahdestaan jo aatonaattona. Aikaisempina vuosina syötiin juustoja ja juotiin punaviiniä. Vuosi sitten mä odotin poikia, jolloin viinit ja juustot jäivät. Tänä vuonna ajateltiin taas hankkia juustoja, mutta viini saa vielä toistaiseksi odottaa. Aikaisempina vuosina ollaan sitten leiriydytty eväitten kanssa olohuoneen lattialle ison tyynykasan kanssa, herkuteltu, vaihdettu lahjat ja vietetty kiiretöntä aikaa yhdessä. Tänä vuonna oman värinsä tuohon tuo, että nyt sillä lattialla meidän kanssa köllöttelee pari pientä poikaa. Tuosta illasta ei siis tule ehkä ihan yhtä rauhallista kuin aikaisempina vuosina, pojat kun ovat jo melkoisia menijöitä. Kuitenkin nyt poikien kanssa, edessä on varmasti ikimuistoisin ja paras joulu tähän asti.