Muistan jonkun joskus todenneen, että sen jälkeen kun saa lapsia, alkaa ostaa asioita pelkästään heille. Ja jos lähtee vaikka ostamaan itselleen takkia, palaa kotiin lastenvaatekassin kanssa, ilman tuota takkia. Meilläkin on kyllä havaittavissa tämän tyyppistä ilmiötä. Tosin shoppailun suhteen meillä se mopo lähtee käsistä yleensä ainoastaan kirpparilla. Paitsi vaimolla joskus Lindexin -70% -lastenvaaterekillä. 

Poikien kasvun suhteen ollaan päästy sellaiseen vaiheeseen, että vaatteet alkavat jäädä vauhdilla pieniksi. Toki meillä on jonkun verran ollut jemmassa hieman isompiakin vaatteita. Kuitenkaan kaappeja ei viitsisi tunkea aivan tupaten täyteen, etenkin kun meillä tätä roinaa ja rompetta tuntuu olevan muutenkin. Joten nyt sitä mukaa kun osa vaatteista jää pieniksi, joudutaan siis hankkimaan kasa uusia ja isompia. Tai oikeastaan saadaan hankkia. Se nyt kuitenkin sattuu olemaan yksi meidän suurista huvituksista. ;)

Suurin osa vaatteista ollaan alusta asti ostettu kirppareilta. Lastenvaatteet kun ovat käytössä niin vähän aikaa, että monet vaatteet ovat vain vähän käytettyjä ja siis varsin pelikelpoisia ja siistejä edelleen. Tuo meidän lähikirppari on aivan huippu! Se on iso ja siisti, ja tavarakin on suhteellisen laadukasta. Poikien kanssa käyn siellä melkein viikottain. Lisäksi lähistöltä löytyy myös lastenkirppis, missä käydään säännöllisesti tekemässä löytöjä. Yksi meidän suosikeista on myös MLL:n lastenkirppis, mikä järjestetään muutaman kerran vuodessa. Lisäksi tästä lähistöltä löytyy myös monta muuta hyvää paikkaa tehdä löytöjä. 

Se on aina kiva fiilis, kun tekee jonkun (mukamas) hyvän kirppislöydön. Tosin myönnettäköön, että aikaisemmin jotain "löytojä" on saattanut tulla tehtyä ihan vain sen kivan fiiliksen takia.. Nykyään sitä on onneksi kuitenkin oppinut ostamaan vain sellaista, mitä oikeasti tarvitsee. Koska niitä löytöjä on kuitenkin kiva tehdä, ja pojat oikeasti tarvitsevat vaatteita, ollaan siis voitu hyvällä omatunnolla käydä fiilistelemässä kirpparilla. 

Se mihin me ei oltu osattu ennakolta varautua oli, miten paljon yökkäreitä pojilla menee. Välillä sattuu tietysti joku pissavahinko. Muutama aamu sitten herättiin koko porukka siihen, kun toinen pojista väänsi kirjaimellisesti ihan kunnon niskapaskat. Siinä pääsi pesulle sekä poika että äiti. Eikä sekään ole ollenkaan tavatonta, että refluksivaivainen E-poika pulauttelee koko yökkärin etumuksen märäksi. Niinpä parhaina öinä meillä saattaa mennä neljäkin yökkäriä. Eli käytännössä niitä saa myös pestä melkein jokaisessa koneellisessa. Nyt siis ollaan metsästetty erityisesti yökkäreitä sekä housuja, koska ne ovat melkein kaikki tuntuneet jääneen äkkiä pieneksi. Viime viikolla kirppisteltiin oikein urakalla. Tässä osa viime viikon saaliista, kokonaissaalis taisi olla vielä toinen mokoma vaatekasa tähän päälle. Vaatteiden lisäksi kirppareilta mukaan lähti kestovaippoja ja saattoi mukana olla joku kirja äideillekin.

2014-10-05%2012.15.21-normal.jpg

 

Viime aikoina oon aikaisempaa enemmän paneutunut myös Facebook-kirppistelyyn. Siinä sitä pystyy tekemään niitä kuuluisia löytöjä vaikka imettäessä. Fb:ssä on tietysti tämän meidän alueen kirppikset ja lastenkirppikset. Kaikkein parhaat löydöt oon kuitenkin tehnyt Tuplien kirppikseltä, joka on siis ryhmä kaksosten vanhemmille. Sieltä ostin pojille esimerkiksi haalarit. Sikäli kun olen oikein ymmärtänyt osa kyseisen toiminnan ideaa on juuri se, että halutessaan siellä voi ostaa ja myydä vaatteita juuri pareittain. Myös muita vaatteita oon tuolta ostanut. Vaikka meidän pojilla onkin jonkun verran samanlaisia vaatteita, ei olla vielä koskaan taidettu pukea heitä aivan samalla tavalla, eikä halutakaan. Samantyylisä vaatteita pojilla saattaa olla usein, vaikka molemmilla hupparit, tai eriväriset versiot samanlaisesta/samantyylisestä vaatteesta. Ja kun yleensä kaikkia vaatteita pitää kuitenkin hankkia kaksin kappalein, tuplien kirppikseltä niitä löytyy aika kivasti. Oli sitten kyseessä vaikka nuo kaksi (erilaista) hupparia. Siellä oon myös jo myynyt ensimmäiset pojilta pieniksi jääneet vaatteet. Kyseessä olivat nuo muutamat alle 50cm vaatteet, mitä meillä oli. Nitä kun todennäköisesti on hieman hankalampi myydä kirpparilla. Kirppispöytä luonnollisesti laitetaan kyllä pystyyn, kunhan noita pieneksi jääneitä vaatteita on kertynyt tarpeeksi. Mainittakoon sen verran, että aika ajoin ihmisiä huijataan noilla Fb-kirppiksillä. Mulla on kuitenkin tähän mennessä ainoastaan positiivisia kokemuksia, ja aina ovat kaupat onnistuneet.