Meillä oli jälleen aika varattua lastensuojeluun adoptioasioihin liittyen. Vaimo oli edeltävästi käynyt lääkärissä ja hankkinut tarvittavan lääkärintodistuksen. Lisäksi multa vielä puhelimessa tiedusteltiin, onko vaimolla ehkä rikosrekisteriä. Tuli aika puskista tämäkin kysymys, ja suorastaan hörähdin, että no ei kyllä taatusti ole. Tässä kohtaa mun sana sentään riitti, eikä vaimon tarvinnut hankkia todistusta enää tästä asiasta. 

Mentiin siis lastensuojelun toimistolle, missä sosiaalityöntekijät olivat käyneet meidän asiat läpi ja laatineet tarvittavat paperit.  Ja nuo paperit käytiin ensin läpi. Seuraavaksi mä allekirjoitin paperit, että adoptio on mulle ok ja vaimo toiset kupongit, että hakee adoptiota. Sosiaalityöntekijät olivat lisäksi tehneet tietysti täydet olosuhdeselvitykset. Ja luonnollisesti, kun on kyse kaksosista, kaikki paperit tehtiin kahteen kertaan. Vaimo siis hakee erikseen adoptiota molemmista pojista. Täälläpäin käräjäoikeus on ilmesesti tarkempi monesta asiasta, kuin missään muualla. Ja sen takia me myös jouduttiin toimittamaan iso kasa kaikkia liitteitä, mitä ei monessa muussa kaupungissa tarvita. Samaten paperit käytiin läpi moneen kertaan, ettei niistä vaan löydy yhtäkään kirjoitusvirhettä, minkä takia adoptiohakemus voisi tulla käräjäoikeudesta bumerangina takaisin. Edelleenkin täytyy vielä todeta, että kyllä se vaan ihan hullulta tuntuu, että vaimo joutuu adoptoimaan omat lapsensa. Mutta minkäs teet.

Lopulta saatiin kaikki paperit ja liitteet kasaan ja kuoreen. Sen jälkeen me lähdettiin vaimon ja poikien kanssa vaunuttelemaan kohti käräjäoikeutta. Ja olihan se hieno fiilis, kun vaimo sai lopulta jättää adoptiohakemukset käräjäoikeuteen. Nyt ollaan kuitenkin jo aika pitkällä adoptioprosessissa, ja toivottavasti se ei enää vaadi meiltä yhtään käyntiä missään, yhtään todistusta tai muitakaan toimenpiteitä. Vaimo yritti samalla vähän kysellä käsittelyaikaa, mutta siitä ei tietenkään osattu sanoa mitään. Nyt sitten vaan toivotaan, että papereissa on kaikki, mitä käräjäoikeus vaatii, eikä mitään lisäselvittelyjä enää tarvita. Ja nyt siis meidän perheen sisäinen adoptio on enää tuosta käräjäoikeuden päätöksestä kiinni. Pitäkäähän peukkuja, että saadaan päätös adoptiosta mahdollisimman nopeasti!