Kyllähän se tietysti kiva on, että kesällä on lämmin. Mutta liika on sentään jo liikaa. Ja viime päivinä ollaan kyllä oltu pysyvästi sen rajan yläpuolella, että helle ei ole musta tuntunut enää mukavalta, vaan ainoastaan tukalalta. Jopa vaimo, joka on sentään oleskellut Aasian lämmössä pidempiäkin aikoja, alkaa olla sitä mieltä, että helteet alkavat vähitellen riittää. 

Täytyy kyllä sanoa, että oon ihan oikeasti tosi helpottunut, ettei tarvitse olla (viimeisillään) raskaana näillä keleillä! Sen mitä olen monikkofoorumeilla pyörinyt, kaksosten odottajilla on kyllä melkoisen tukalat paikat tällä hetkellä. Tosin olo on varmasti tukala vaikka odottaisi vain yhtä lasta, eikä raskaus olisi vielä kovin pitkälläkään. Eihän tätä Suomen kesää toisaalta kovin kauaa kestä, ja kohta on taas talvi ja pirun kylmä. Mutta jotenkin mä ainakin siedän paremmin noita kovia pakkasia, kuin helteitä. Pakkasilla voi sentään pukea lisää vaatetta niin paljon, että tarkenee. Helteillä taas niitä vaatteita ei voi otta pois kuin tiettyyn pisteeseen asti ja sen jälkeen onkin sitten kuuma. Pakkasta siis pääsee tavallaan "pakoon", mutta hellettä ei millään. 

Imettäminen on muuten hitusen verran hikistä puuhaa näin helteillä. Muutenkin sitä on jo kuuma, ja sitten vielä otat nuo kaksi pientä lämpöpatteria ihoa vasten. Mulla on lisäksi ihan alusta asti ollut vielä jonkinlaista hormonihikoilua imetykseen liittyen, mikä ei kyllä tässä kohtaa helpota oloa yhtään. Varsinkin näin kun kaksosia imettää, pitäisi juoda paljon. Hetkittäin on oikeasti vähän hirvittänyt, pystynkö (ja muistanko) juomaan tarpeeksi. Mutta ainakin maitoa vaikuttaa tulevan edelleen hyvin, joten enköhän oo tarpeeksi saanut nesteitä tankattua. Oman nestetasapainon lisäksi mulla on kerran jos toisenkin käynyt mielessä, mahtavatko pojat saada nestettä tarpeeksi. He ovat kuitenkin vielä niin pieniä, että kuivuvat tosi helposti. Ja pelottavan helposti hekin ovat kirjaimellisesti aivan hiki päässä.. Jostain luin, ettei kuulemma noin pienille kannata lähteä antamaan vettä edes helteillä, jos maitoa vaan tulee. Niinpä oonkin sitten koittanut noita pieniä hikisiä poikia imettää aina kun he ovat vähänkin siihen suuntaan vihjanneet. Pojat ovat kyllä välillä tuntuneet roikkuvan tissillä selvästi enemmän, mutta pissavaippojen määrä on pysynyt varmaan aikalailla samana. Joten eiköhän sitä olla pysytty ihan hyvin tasapainossa. 

Helteet ovat tuoneet esiin myös yhden toisen ongelman poikiin liittyen ja se on nukkuminen. He ovat nukkuneet joko huonosti tai hyvin huonosti, välillä tuntuu etteivät ollenkaan. Ja sitten mennäänkin jo siihen, että väsyneenä he ovat kärttyisiä ja nukkumaan rauhoittelu on vieläkin hankalampaa. Ja kaikkea ollaan koitettu, mitä ollaan keksitty. Mutta pojat eivät ole nukkuneet sängyssä, eivät vaunuissa, eivätkä oikein sylissäkään, eivät yöllä eivätkä päivällä. Autolla jos ollaan oltu liikkeellä niin kaukaloon ovat saattaneet hetkeksi hörvähtää, mutta sekin johtunee lähinnä siitä, että autossa on ilmastointi. Molemmat myös nukahtavat kantoliinaan hyvin. Liinassa on kuitenkin hyvin nopeasti niin kuuma sekä kantajalla että kannettavalla, että tässä kohtaa siinä voi pitää ainoastaan lyhyitä aikoja. Ja siinä välissä kun toinen pojista on liinassa, toinen todennäköisesti jo huutaa hiki päässä. Eilen illalla täällä oli oikein kunnon ukkonen ja vesisade, mikä viilensi ilmaa huomattavasti. Ja illalla kun kunnolla tuuletettiin, saatiin myös kämppää viileämmäksi. Ja kappas: pojat nukkuivat kuin pienet possut koko yön: syömäänkin heräsivät vain kertaalleen ja nukahtivat heti uudestaan. Tänään on jälleen satanut ja tuossa pojat nyt ovat jo kohta pari tuntia nukkuneet päikkäreitä. Loppuviikoksi on onneksi lupailtu hieman viileämpää, mutta ensi viikolla ilmeisesti taas on melkoinen helleaalto tulossa...