Näinhän se järjestelmä näköjään sitten toimii... Kansalaisaloitteen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta allekirjoitti yli 166 000 ihmistä. Tutkimusten mukaan 65% suomalaisista kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. Ja sitten, lakivaliokunnassa istuu kymmenen, siis todellakin kymmenen valopäätä, jotka katsovat parhaimmaksi olla välittämättä kansalaisten mielipiteistä. Puhumattakaan nyt siitä, miten Suomenkin olisi lainsäädäntönsä puolesta jo aika päästä 2010-luvulle ja alkaa kohdella ihmisiä tasa-arvoisesti. Vittu mitä paskaa!

Se on aivan selvää, että jossain vaiheessa Suomikin pääsee nykyaikaan ja tasa-arvoinen avioliittolaki tulee täälläkin voimaan. Mä en vaan voi käsittää, kenen etu on tätä lakimuutosta vastustaa ja kuka siitä hyötyy, että tasa-arvoista lakien säätämistä hidastetaan ja hankaloitetaan. Aina löytyy näitä, jotka vetoavat asiassa uskontoon. Edelleenkin haluaisin muistuttaa, että tasa-arvoisella avioliittolailla ei ole mitään tekemistä kirkkohäiden kanssa. Kyse on nimenomaan siitä, että pariskunnat olisivat lain edessä tasa-arvoisessa asemassa ja voisivat solmia (siviili)avioliiton riippumatta siitä, mitä siellä puolison jalkojen välissä on tai ei ole. Kirkollinen vihkiminen EI ole sama asia, kuin avioliitto. Siinäkin vaiheessa kun tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan, mun mielestä kirkkokunnilla pitääkin olla oikeus päättää, ketä se haluaa vihkiä omilla uskonnollisilla menoillaan.

Seuraaviin eduskuntavaaleihin on noin kymmenen kuukautta. Silloin meillä jokaisella on taas kerran mahdollisuus vaikuttaa siihen, ketkä meidän lakeja ovat säätämässä ja tullaanko Suomea jatkossa viemään tasa-arvoisempaan suuntaan. Mainittakoon, että täältä löytyvät ne kymmenen ihmistä, joihin lakialoite tasa-arvoisesta avioliittolaista lakivaliokunnassa tyssäsi.

Samaan aikaan vietetään pride-viikkoa, jonka yhtenä teemana on työelämä. Pallkansaajajärjestöt SAK, Akava ja STTK ovat ottaneet hienon askeleen eteenpäin ja kampanjoivat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman edistämiseksi työelämässä. Tästäkin luonnollisesti eräät yksilöt ovat mielensä niin kovasti pahoittaneet, kun tällaista syntiä levitetään. En ole jaksanut kovin paljon kommentointia asiasta lukea, koska niiden taso ei perinteisesti ole juuri päätä huimannut. Epäilemättä tälläkin kertaa kuitenkin ensin vedetään hihasta uskonto-kortti ja sen jälkeen aletaan paasata, miten homoseksuaalisuus on luonnonvastaista. Tuosta uskonnosta sen verran, että monikohän näistä Raamatulla päähän lyöjistä on todella perillä siitä, mitä Raamattu homoseksuaalisuudesta oikeasti sanoo? Vai onko kyse siitä, että joku seurakunnan paimen on joskus poikavuosina Takahikiällä todennut, että homous on syntiä, ja sen jälkeen ollaan siihen käsitykseen jääty? Ihan vaan tiedoksi, että jos aletaan katsoa mitä Raamattu oikeasti homoista sanoo, se on kaikkea muuta kuin homovastainen. Mutta helppohan tuostakin kirjasta on poimia ne omaan käyttöön kulloinkin sopivat, täysin asiayhteydestä irralliset kohdat. Ja sen voikin sitten sujuvasti unohtaa, että tällä periaatteella ei niitä katkarapuja saanut syödä ja kivittäminenkin on monessa tilanteessa ihan ok. Ja jos tuo uskonto-kortti tuntuu vähän huteralta, niin aina voi tietysti vielä ottaa esiin sen, että herranen aika sentään miten homoseksuaalisuus on luonnotonta. Mainittakoon, että homoseksuaalista käytöstä esiintyy noin 1500 eläinlajilla, joista vajaalla 500:lla se on hyvin dokumentoitua. Homofobiaa taas esiintyy ainoastaan yhdellä lajilla. Että mietitääs nyt oikein, mikä tässä taas olikaan luonnotonta ja mikä ei.