Niin se vaan tuli rv 30 täyteen. Ihan hirveän nopeasti on mennyt aika! Nyt mennään jo hyvää vauhtia viimeistä kolmannesta. Ja jotenkin kun raskausviikoissakin pyörähti uusi kymmenluku täyteen, vähitellen alkaa ihan oikeasti tuntua, että tässä voi jo ruveta miettimään sitä synnytystä. Vointi on edelleen sanoisinko aikalailla verkkainen...Vauhti on hidastunut entisestään ja hengittäminen on hetkittäin vähän työlästä. Selkä ja lonkat on aika kipeenä ja ihan koko ajan pissattaa. Nukkumaan pystyy hyvänä yönä parin-kolmen tunnin pätkissä, huonona yönä unet jäävät yhteensä siihen pariin-kolmeen tuntiin. Kaikesta tästä huolimatta musta on yhä edelleen, uskokaa tai älkää, ihanaa olla raskaana! Vaivoista huolimatta oon kyllä nauttinut koko raskausajasta. Tykkään edelleen ihan hirveästi tästä mahasta, ja vaikka se onkin jo vähän tiellä, on ihana nähdä miten se kasvaa joka päivä ja tuntea Tyyppien potkuja. Tässä masu rv 30, onhan sitä jo siinä:

10325605_10152379531237867_1921145112167


Kaksosraskaushan on aina riskiraskaus. Ja yksi noista riskeistä liittyy ennenaikaisuuteen. Mä oon yrittänyt olla liikaa ajattelematta asiaa, mutta kyllähän sitä väkisinkin tulee vähän mietittyä. Toiveissa olisi, että Tyypit syntyisivät sielä jossain rv37 jälkeen, painaisivat kolmisen kiloa kumpikin, ja muutaman päivän sairaalassaolon jälkeen päästäisiin kotiin totuttelemaan uudenlaiseen arkeen perheenä. Sitten on kuitenkin myös se mahdollisuus, että Tyypit päättävät syntyä ensi viikolla, painavat yhteensä sen kolme kiloa ja viettävät alkuun useamman viikon sairaalassa. Eipä se kuitenkaan tavatonta ole, että kaksoset syntyvät reippaasti etukäteen. Liikaa mä en halua koko asiaa miettiä, koska se ei ensinnäkään auta mitään. Mutta ehkä se jotain itsesuojeluvaistoa, että vähän kuitenkin itseään valmistaa ajatukseen mahdollisesta keskosuudesta.

On kuitenkin hyvä myös muistaa, että suurin osa kaksosista syntyy siellä rv37 jälkeen. Johonkin aikaisempaa tekstiin tuli jossain vaiheessa useampi kommentti, miten kaksoset olivat viihtyneet mahassa lähelle laskettua aikaa. Ja niitä juttuja on tässä kohtaa ihan hyvä kuulla. Ehkä se on myös niin, että enemmän puhutaan niistä raskauksista, joissa menee jotain pieleen, tai synnytys käynnistyy ihan liian aikaisin. Usein tuntuu, että esimerkiksi monissa lehdissä raskautta käsittelevät artikkelit ovat etupäässä näitä. Siksi tässä onkin hyvä pitää mielessä, että todennäköisesti Tyypit kuitenkin viihtyvät masussa vielä toista kuukautta. Etenkin kun raskaus on mennyt hyvin, eikä mitään viitteitä ole siitä, että synnytys ennen aikojaan alkaisi. Mutta sittenhän sen näkee, missä vaiheessa Tyypit vuokrasopimuksensa päättävät purkaa.