Niin se vaan on vuosi mennyt, ja tänään on jo tämän blogin 1-vuotissynttärit! :) Alunperin ajatus blogin pitämisestä liittyi hyvin vahvasti noihin hedelmöityshoitoihin. Yksi syy oli ihan jo siinä, että siinä vaiheessa kun sitä olisi itse kaikkein kipeimmin kaivannut tietoa ja etenkin kokemuksia naisparien perheellistymisestä, sitä oli tarjolla aika rajallisesti. Halusinkin alkaa kertoa meidän matkasta läpi hoitojen siinä toivossa, että siitä olisi ehkä jollekin hyötyä. No, blogi saikin sitten aika nopeasti yllättävän hyvää palautetta, ja mulla lähti vähän ´niin kuin mopo käsistä; tosin ihan hyvällä tavalla. Vähitellen innostuin kirjoittamaan muutenkin meidän elämästä, ja miltä maailma näyttää pienessä kylässä tällä puolella sateenkaarta.

Kun joku kysyy, mitä meille kuuluu, niin liian helposti sitä sortuu vastaamaan, että "ei mitään ihmeellistä". Kuitenkin jos alkaa summaamaan tapahtumia viimeisen vuoden ajalta, onhan meille tapahtunut vaikka mitä. Viime kesä ja syksy suunniteltiin kovasti häitä, mitkä sitten syyskuussa vietettiin. Jälkikäteen olla oltu todella onnellisia siitä, että ylipäätään järjestettiin kunnolliset juhlat, ja tehtiin niistä vielä ihan meidän näköiset. Ennen häitä vietettiin myös luonnollisesti molempien polttareita. Häiden jälkeen odoteltiin yli puoli vuotta yhteistä sukunimeä, joka sitten lopulta huhtikuussa saatiin.

Ehkä hallitsevin rooli meidän elämässä viimeisen vuoden aikana on ollut vauvaprojektilla. Ensin käytiin läpi nuo hedelmöityshoidot kaikkine stresseineen ja pettymyksineen. Mutta kun sitten se positiivinen raskaustesti lopulta tehtiin, koko prosessi osoittautui kaiken tuon vaivan arvoiseksi. Aika pian tuli myös tieto kaksosuudesta, mikä luonnollisesti pisti koko pakan uudestaan sekaisin. Alun hämmennyksen jälkeen kaksosuus on kuitenkin ollut asia, mistä me ollaan oltu vain ja ainoastaan onnellisia. Sen jälkeen elämä onkin pyörinyt paljon raskauteen ja lasten tuloon liittyvien asioiden ympärillä. Paljon ajatuksia ja tekstejä onkin tullut juuri vanhemmuuteen ja sateenkaariperheyteen liittyen. Meillä on myös ollut ilo olla mukana tekemässä jotain pientä sateenkaariperheiden ja niiden näkyvyyden eteen, lähinnä näin paikallisesti, mutta myös hieman laajemminkin.

Tuleva vuosi tuskin jää ainakaan tapahtumiensa puolesta kakkoseksi, onhan tässä tiedossa ainakin parin pikkuisen Tyypin syntymä. Ja kovasti täällä jo innolla odotellaan muutenkin, mitä kaikkea seuraava vuosi mukanaan tuo.