Terveisiä äitipolilta! Rv 31+3, molemmilla pojilla kaikki hyvin ja painoarviot jo 1,5kg! Tällä hetkellä ovat melkein grammalleen saman painoisia.

Edellisessä ultrassahan pojat olivat molemmat raivotarjonnassa, mutta muutama päivä sen jälkeen A-poika kiepsahti ihan selvästi ympäri. Tänään näkyi, että tällä hetkellä molemmat ovat perätilassa. Ja ovatpa sitten vielä sellaisessa asennossa, että ensin olisivat syntymässä A-pojan jalat. Jos A-poika ei käännyt raivotarjontaan, edessä on siis sektio. Kysyin sitten, että mites kauan nuo vauvat mahtuvat kääntymään. Mitään rajaa sille ei kuulemma ole, vaikka oleminen ahtaammaksi joka päivä käykin, ja kuulemma joskus vauvat voivat kääntyä vielä ihan loppumetreillä.

Sain myös ohjeet, että jos lapsivesi menee on mentävä pitkälleen, soitettava ambulanssi ja sairaalaan saavuttava makuulla. Tämä siksi, että koska tällä hetkellä ovat ensimmäisenä syntymässä varpaat on riski, että vesien menon yhteydessä napanuora voi luiskahtaa ulos, jos on pystyasennossa. Kohdunkaulan tilanne mulla on edelleen hyvä, ja mitään merkkejä siitä ei ole, että pojat olisivat syntymässä ennenaikaisesti. Kuitenkin mua muistutettiin, että kaksosraskaudessa näillä viikoilla synnytys voi kuulemma käynnistyä käytännössä koska tahansa.

On aina helpottavaa kuulla, että Tyypeillä on kaikki hyvin. Tosin molemmat kyllä liikkuvat niin hirveästi, että en mä edes varsinaisesti pelännytkään, että joku hullusti olisi. Se ajatus tuntuu kyllä vähän hurjalta, että pojat voivat koska tahansa lähteä syntymään! Toki sitä kovasti odottaa poikien syntymää, mutta toisaalta sitä on edelleen asennoitunut siihen, että vielä on vähän aikaa odotella ja valmistautua. Tässä kohtaa mua myös jo helpottaa se ajatus, että nyt ollaan onneksi jo aika hyvillä viikoilla. Toki jos pojat päättäisivät syntyä nyt, siitä tulisi pitkä sairaalareissu. Kuitenkin nyt pojat alkavat olla jo niin isoja ja kehitys muutenkin hyvässä mallissa, että he varmasti aika hyvin jo selviäisivät kohdun ulkopuolellakin.

Tähän mennessä oon käynyt äitipolilla kontrolleissa 4 viikon välein. Nyt tahtia aletaan vähän tiivistää, mutta seuraavaan aikaan on kuitenkin vielä 3 viikkoa, koska kaikki on sen verran hyvin mallillaan. Kuitenkin kätilö antoi mulle vielä lähtiessä lapun, mihin oli laitettu synnytyssalin puhelinnumero. Varmuuden vuoksi.