Koska meidän koira KMV (Keskikokoinen MoraalinVartija) pelkää lastenvaunuja, katsottiin viisaammaksi aloittaa vaunuihin totuttelu ajoissa. Helpommin se kuitenkin tässä kohtaa käy. Siinä vaiheessa kun Tyypit syntyvät, meillä on aivan varmasti puuhaa ilmankin, että pitää lisäksi käyttää energiaa paniikissa poukkoilevaan koiraan.

KMV oli jo mukana, kun vaunut haettiin ja kasattiin, silloin koeajeltiin myös hieman tässä sisällä. Jo silloin kaikki sujui ihan yllättävän hyvin, tosin runsailla tässä yhteydessä tarjotuilla herkuilla saattoi olla osuutta asiaan. Nyt vaunujen runkoa on säilytetty meidän eteisessä, eli KMV on joutunut monta kertaa päivässä kulkemaan niiden ohi ja totutellut niihin tälläkin tavalla.

Tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että meidän on pakko harjoitella kunnolla myös itse vaunuttelua. Sisällä KMV on kuitenkin saanut pyöriä vaunujen ympärillä vapaana, mutta ulkona sen pitäisi sitten kulkea nätisti hihnassa vaunujen vieressä. Tässä kotinurkilla ei yksinkertaisesti kehdattu lähteä työntelemään maha pystyssä tyhjiä vaunuja. Mentiinkin siis mun siskon luo, koska heidän pihasta lähtee peltotie, missä vaunuttelua pystyy rauhassa katseilta piilossa harjoittelemaan. Samalla KMV sai harjoitella myös autossa matkustamista vaunujen kanssa. KMV kun joutuu tietysti olemaan auton perässä vaunujen kanssa, mikä sekin on uusi tilanne. Edellisenä iltana me myös kasattiin vaunut, ajeltiin hieman sisällä ja taas syötiin niitä herkkuja. Vielä tuolloin etenkin vaunujen runko aiheutti hieman säntäilyä. Myös kissoja vaunut kiinnostivat kovasti. Vaikka Paronitar ja Pirpana vaunuja saivat rauhassa tutkiakin, otettiin kuitenkin heti selkeä linja, ettei koppiin ole mitään asiaa. Ja itse asiassa, perusteellisen tutkiskelun jälkeen vaunut lakkasivat kiinnostamasta kissoja aika nopeasti.

Eilen siis lastattiin KMV ja vaunut autoon, ja lähdettiin harjoittelemaan vaunuttelua. Automatkat menivät oikein hyvin, KMV ei ollu vaunujen vieressä matkustamisesta moksiskaan. Kun päästiin perille ja kasattiin vaunut, KMV sai vielä hyöriä vapaana ympäriinsä. Sitten otettiin KMV hihnaan ja kokeiltiin ensin niin, että mä työnsin vaunuja ja vaimo kulki vieressä KMV hihnassa. Tämä sujui sen verran hyvin, että aika pian vaihdettiin jo niin, että vaimo sekä talutti KMV:tä, että työnsi vaunuja. Tässä kohtaa herkkupussi oli aluksi varsin kovassa käytössä. KMV kuitenkin suoriutui harjoituksesta varsin mallikkaasti.

Me oltiin mietitty, että jos vaunuttelu olisi osoittautunut kovin haasteelliseksi, meillä olisi vielä hyvin aikaa harjoitella sitä enemmän. KMV hoiti kuitenkin niin hyvin homman kotiin, ettei meidän tarvitse sitä tehdä. Runko on kuitenkin edelleen eteisessä, joten KMV saa sitä jatkossakin päivittäin haistella. Loppupäivän KMV otti rennosti, ja nähtävästi nautti kupillisen teetä. ;)

2014-02-11%2013.48.01-normal.jpg