Koska mun fyysinen aktiivisuus vähenee päivä päivältä, meidän elämä alkaa selvästi keskittyä kotiin. Meistä molemmista myös huomaa, että jonkinlaista pesänrakennusviettiä on ilmassa. Otettiin vielä kerran ennen Tyyppien syntymää kirpparipöytä, josko saataisiin viimeisetkin tarpeettomat esineet ja asiat nurkista pois. Ja sitä mukaan kun nurkkiin on saatu tilaa, ollaan vähitellen alettu laittaa kaikkea valmiiksi Tyyppejä varten. Onhan nyt tietysti vähän vielä aikaista, mutta tällä menolla mä en muutaman viikon päästä kykene tekemään enää mitään kovin ihmeellistä. Joten parempi olla ajoissa.

Nyt lomalla mä olen vähitellen alkanut pestä vauvanvaatteita ja kestovaippoja. Noista vaipoista ja etenkin imuista on iso osa uusia, joten ne on fiksumpi pestä ennen käyttöä enemmän kuin kerran, että imevät sitten paremmin. Mainittakoon, että yhtään vaippaa ei olla ostettu uutena, mutta kirpparilta löytää aika helposti käyttämättömiä vaippoja ja imuja. Lisäksi vaimo on tehty ison kasan imuja itse. On se jotenkin ihanaa viikata niitä pieniä vaatteita ja vaippoja kaappiin! Eihän tässä oikein malttaisi odottaa, että meillä olisi joku jolle ne vaatteet pukea! :) Melkein kaikki (isommat) hankinnat alkaakin sitten olla jo Tyyppejä varten tehty. Vaunut ja kaukalot on hankittu, samoin noita vaatteita ja vaippoja. Pinnasänkykin löytyy jo ja siihen oheistilpehöörit. Kavereilta saatiin vähän käytetty sitteri ja mun sisko lainasi toisen, samoin siskolta saadaan hoitoalusta lainaan. Itkuhälytin löytyi kaverin nurkista, kuten myös trikoinen kantoliina, toinen liina on ostettu kirpparilta ja neliöliinan vaimo teki itse (toinen on työn alla). Lisäksi löytyy tuttipulloa ja kaikkea muuta pientä härpäkettä. Rintapumppu on vielä hankkimatta, täytynee vähän perehtyä asiaan ennen sen ostamista. Samoin tietysti kaikkea pientä puuttuu, mutta iso osa on jo hankittuna. Ja tuleehan ne äitiyspakkauksetkin sieltä jossain kohtaa.

Näppäränä tyttönä vaimo myös teki itse imetystyynyn. Edellisen tekstin kommenteissa on juttua imetystyynyn muista käyttötarkoituksista, ja niinpä mä olenkin sitä jo parina viime yönä testannut. Ja täytyy kyllä sanoa, että siitä on kyllä hirmuinen apu myös nukkumiseen! Suuntaa antavan ohjeen tyynyn tekemiseen vaimo löysi täältä , sitä hän sitten hieman muokkasi meille sopivammaksi. Sisätyyny syntyi vanhasta lakanasta ja niitä "säkkituoliryynejä" sai Etolasta. Sisätyynyn päälle vaimo teki pari vaihtopäällistä. Ja lopputulos näyttää tältä:

2014-03-06%2006.30.42-normal.jpg

Nyt kun ollaan oltu paljon kotona, ollaan laitettu kotia vähän muutenkin. Nurkkien siivoamisen lisäksi ollaan järjestelty paikkoja ja vähän sisustettukin. Meillä on olkkarissa vanha puinen sohva, johon vaimo on ommellut uusia tyynynpäälisiä. Hankinnan alla on myös vanha keinutuoli olkkariin. Koska mä en jaksa puuhastella enää niin paljon kuin aikaisemmin, olen viettänyt paljon aikaa sohvalla lukien ja virkaten. Työn alla on virkatuista tilkuista tehty peitto Tyyppejä varten. Muuten olen sitten toiminut työnjohtajana, ja sanonut mihin kohtaan vaimo lyö seuraavan naulan.

Ruuan laitto multa sentään vielä onnistuu ja leipominen, koska silloin voi ainakin osittain istua. Kaverilta saatiin vinkki näistä suklaakekseistä, ja koska vaimo rakastaa suklaata yli kaiken, pakkohan niitä oli kokeilla. Mä olen sikäli vähän huono leipomaan, etten osaa noudattaa mitään ohjetta liian tarkasti. Johtunee hyvin pitkälti omalta äidiltä opitusta karjalaisesta keittiökulttuurista, missä ohjeet ovat luokkaa "paista kypsäksi", "vatkaa tarpeeksi" ja "lisää sopivasti". Karjalaistettuna eli vähän suurpiirteisilläkin ohjeilla nämä keksit onnistuivat niin hyvin, että ensimmäistä maistaessa vaimolta pääsi käytännössä itku. Alkuperäinen ja tarkempi ohje löytyy täältä. Itse onnistuin tällä vähän sinne päin -ohjeella:

130 g voita (huoneenlämpöistä)

1 1/4 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

3/4 dl kaakaojauhetta

1 1/2 tl vaniljasokeria

1/2 tl ruokasoodaa

1/4 tl suolaa

200 g tummaa suklaata (tarkista laatu ja syö itse yksi pala ja anna vaimolle kaksi)

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi, lisää muna ja sekoita. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä karkeaksi rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Tee lusikalla pellille palloja ja paista 175 astetta / n. 10 min. Anna jäähtyä hetki pellillä ja sen jälkeen ritilän päällä.