Tämä kirja me hankittiin melkein heti positiivisen raskaustesti jälkeen. Eihän me tuossa vaiheessa tiedetty raskaudesta juuri mitään, ja toisaalta tiedon jano oli hirveä.

The Pregnant Body Book (Iso-Britannia 2011) kertoo siis raskauden etenemisestä vaihe vaiheelta, anatomiasta ja hedelmöittymisestä synnytykseen. Kirjassa on runsaasti varsin havainnollistavia kuvia, ja raskauden etenemistä voi seurata viikko viikolta. Esimerkiksi sikiön kehityksesä on runsaasti erilaisia ultraääni- ja muita kuvia. Sikiön kehityksen lisäksi kirjassa luonnollisesti käydään läpi myös äidissä tapahtuvia muutoksia. Lisäksi kirjassa käsitellään mm. lapsen kehitystä syntymän jälkeen. 

Eihän tämä kirja meillä ihan päivittäisessä käytössä ole, mutta viikottaisessa kuitenkin. Sen kanssa vauvojen kehitystä viikko viikolta saa hyvin seurattua, mikä etenkin näin ensimmäisessä raskaudessa on varsin mielenkiintoista. Kirja on myös auttanut hyvin tuohon alkuvaiheen tiedon janoon, ja monet mietityttäneet asiat oon sen kanssa saatu selville. Ja lisäplussaa tulee runsaista ja havainnollistavista kuvista. Jos siis raskaus ja sen eteneminen kiinnostaa, tämä on kyllä ihan hyvä hankinta.

2013-12-31%2013.19.47-normal.jpg