Eilen kun siivoilin ja muutenkin oikein puuhastelin, alkoi yhtäkkiä tulla vähän kuukautiskipujen tyyppisiä, aaltoilevia ja vannemaisia mahakipuja. Vaimollekin siinä sitten ääneen ihmettelin, voisiko kyse muka olla supistuksista jo tässä vaiheessa. Levolla tuo kuitenkin aika nopeasti helpotti ja loppupäivä meni hyvin.

Tänään töissä olin ehtinyt jonkin aikaa häärätä, nostella kaikenlaista ja kävelläkin melkoisesti, kun tuo eilisen kaltainen mahakipu alkoi uudestaan. Nyt se vain tuli paljon eilistä kovempana säteillein myös nivusiin ja reisiin niin, että mun oli lopulta jo hankala kävellä. Yritin tietysti ensin soittaa neuvolaan, mutta siellä on tietysti ainoastaan puolen tunnin soittoaika aamuisin, jonka jälkeen puhelut ohjautuvat kaupungin keskukseen. Koska tässä vaiheessa liikkuminen oli jo melkoisen hankalaa, mun oli pakko lähteä käymään työterveyshoitajan juttusilla. Hän totesi sen, mitä jo itsekin olin epäillyt, supistuksiahan ne. Hän kirjoitti saikkua tämän ja huomisen ja totesi, että "jos ei tuo helpota niin koita nyt soittaa jonnekin". Vaapuin takaisin työpisteeseen ja ajattelin ensin yrittää jollakin keinolla soittaa neuvolaan. Paikalla sattui olemaan yksi noista raskaana olevista työkavereista joka heti totesi, että soitappa suoraan äitipolille, hänellä on tässä numerokin valmiina.

Soitin siis siitä paikasta äitipolille ja sain langan päähän oikein mukavan kätilön. Hän sanoi että, viikkojen perustella (17+3) kuuluisin vielä naistentautien puolelle, mutta koska kyse on kaksosista ja heillä on täällä paremmat laitteet, olisi hyvä poiketa näyttäytymässä siellä. Alle puoli tuntia puhelusta makasinkin sitten jo tutkimuspöydällä. Kuulemma etenkin kaksosraskauksissa supistuksia voi tulla hyvinkin aikaisin ja paljon; kohtu kun kasvaa niin hirveää vauhtia. Kuulemma kuitenkin on myös riski, että jos supistuksia on paljon, kohdunkaula voi alkaa lyhentyä. Ja kohdunkaulan lyheneminen taas ennakoi ennenaikaista synnytystä. Mulla oli kohdunkaulaa jäljellä vaikka muille jakaa (ultraäänellä 5,4 cm), joten siitä ei onneksi ole tässä kohtaa huolta. Kuitenkin mut passitettiin saman tien pariksi viikoksi saikulle ohjeena levätä ja muistaa juoda, josko supistukset sillä hoituisivat. Mutta jos supistukset jatkuvat tai pahenevat, pitäisi ottaa yhteyttä äitipolille.

Luonnollisesti mä pääsin samalla kurkkaamaan Tyyppejäkin. Siellähän ne vilkuttelivat ja molemmilla oli kaikki hyvin. <3 Painoarviona toisella oli 215g ja toisella 197g, voi miten ne ovat jo isoja! Rakenneultra meillä olisi ollut vasta kuukauden päästä. Mutta koska kuulemma näkyvyys on sen verran hyvä, että sen voisi melkein tehdä nyt jo, ultraa aikaistettiin tuonne kahden viikon päähän. Eli ehditään käymään siinä ennen kuin saikku loppuu. Nyt siis pitäisi pari viikkoa lepäillä sohvalla kissojen ja koiran kanssa mahaa kasvatellen. Eiköhän tuo aika jotenkin kulu. Helpottavaa oli myös kuulla, että Tyypeillä on kaikki hyvin, ja kaikki on mallillaan muutenkin.