Meille on ollut luonteva ajatus, että suurin osa lapsille ostettavista asioista hankitaan käytettynä. Turvakaukalot ja vaunut taitavat olla melkein ainoita, jotka halutaan hankkia uutena. Tai tietenkin käytettynä voitaisiin hankkia nekin, jos joltain tutulta tai edes puolitutulta sattuisi saamaan. Vaunut jos ostaa käytettynä, olisi kuitenkin kiva tietää, miten niitä on pidetty. Jos vaikka niitä on viimeiset pari vuotta säilytetty kosteassa ja homeisessa ulkovarastossa, mä en välttämättä haluaisi meidän pieniä niissä nukuttaa. Samoin kun kirppareilla ollaan käytettyjä vaunuja katseltu, erinäisiä kertoja niistä on jo aika pikaisella tarkastelulla löytynyt esimerkiksi hiiren paskaa. Turvakaukaloissa on sitten taas se, että olisi hyvä voida olla varma, että käytetty kaukalo todellakin on hyvin pidetty ja kolaroimaton. Mutta koska meidän lähipiirissä ei siis kyseisiä vempaimia ole tarjolla, ne ollaan päätetty hankkia uutena. Muuten mennään sitten aika pitkälti käytetyillä tavaroilla.

Jo jonkun aikaa me ollaan melko tiiviisti seurattu eri nettikirppiksiä. Pinnasänkyjä on melko paljon tarjolla, mutta laatu sitten taas on hyvinkin vaihtelevaa. Nyt on onneksi ollut hvyin aikaa rauhassa metsästää meille sopivaa sänkyä. Joku kasvatusguru voi nyt olla tästä eri mieltä, mutta me ollaan kyllä ajateltu aluksi laittaa Tyypit samaan pinnasänkyyn. Ovathan he ensimmäiset yhdeksän kuukautta muutenkin kylki kyljessä kiinni. Ja jos laittaa lapset eri päihin sänkyä, eiköhän siinä ole aika hyvin tilaa molemmille jonkin aikaa. Toinen sänky hankitaan sitten heti, kun lapset vähän kasvavat ja sellainen on tarpeen. No, mutta jonkun aikaa kun oltiin siis sänkyä metsästetty, meitä miellyttävä yhdeltä Facebook-kirppikseltä löytyi. Sänky osoittautui varsin tukevaksi ja hyväkuntoiseksi. Se oli ollut erään perheen nuorimmaisella vain hetken yökäytössä, ja muuton tieltä perheellä oli sitten kiire hankkiutua kaikesta vähänkin ylimääräisestä eroon. Kyseessä sattui olemaan vielä Vepsäläisen laatusänky, mistä me ei edes lopultakaan maksettu kovin montaa kymppiä.

Päädyttiin kasamaan pinnasänky samantien makuuhuoneeseen. Ihan jo senkin takia, että nyt koiralla ja kissoilla on aikaa ihmetellä sitä, ja todennäköisesti se lakkaa aika pian kiinnostamasta. Varmuuden vuoksi ei kyllä laitettu vielä pohjaa paikoilleen, ettei kumpikaan kissoista keksi ottaa sitä nukkumapaikaksi. Vaimolla on nyt myös hyvää aikaa tehdä pinnasängyn kissasuojakin. Tuskin meidän kissat Tyypeille mitään tekisivät, mutta silti on parempi, ettei kissoilla ole pinnasänkyyn mitään asiaa.

Suurin osa Tyypeille hankituista vaatteista ollaan myös löydetty kirpparilta. Tosin joulun jälkeen alennusmyyneissä sorruttiin muutama vaate uutenakin ostamaan. Nyt kun ollaan ehditty kirppareita kiertää ajan kanssa, ollaan myös oikeasti ehditty tekemään niitä löytöjä. Viimeksi löytyivät Polarn O. Pyretin uudet tumput ensi syksyksi, taisivat maksaa 2 euroa. Yllättävän paljon kirppareilta löytyy muutenkin käyttämättömiä vaatteita, etenkin niitä ihan pieniä. Kerran satuttiin yhteen pöytään, mihin oltiin vasta tuomassa tavaraa. Myyjä sitten totesi, että heidän lapsensa syntyi niin isona, ettei suurinta osaa vauvana lahjaksi saaduista vaatteista ehditty käyttää kertaakaan.

Kestovaipat ollaan tähän mennessä kaikki ostettu kirppareilta, niitä taitaa nyt jo olla likemmäs 40. Ja iso osa niistä on ollut käyttämättömiä, tai hyvin vähän käytettyjä. Esimerkiksi äitiyspakkauksen kestovaippoja monet myyvät käyttämättöminä ja parilla eurolla. Ne nyt vaan sattuvat olemaan ihan hyvälaatuisia ja uutena maksavat 15-20 euroa.

Leluja ei olla pahemmin Tyypeille vielä ostettu. Yksi syy on jo sekin, että me ei haluta hukuttaa niitä mihinkään tavarapaljouteen. Ja mitä nyt lapsia olen seurannut, usein niitä kalliita leluja kiinnostavampia tuntuvat olevan vaikka kattilat ja vispilät. Ollaankin jo nyt puhuttu, että haluttaisiin lapsille leluja, jotka kestävät aikaa ja kulutusta. Ei siis mitään kummallisia sänköhärpäkkeitä mistä kuuluu ääni, vaan yksinkertaisia perusleluja. Molemmat ollaan tykästytty yksinkertaisiin puuleluihin, niistä vaan saa usein pulittaa aika suolaisen hinnan myös kirpparilla. Nyt kuitenkin löydettiin Tyypeille ensimmäiset puupalikat vedettävässä kärryssä. :)

P2090192-normal.jpg