Tänään se sitten meidän ja monen muunkin odotus palkittiin, kun Kela julkaisi tämän vuoden äitiyspakkauksen. Sitä voi käydä ihmettelemässä täällä.

Onhan nuo värit kieltämättä aika retroja, mutta siitä huolimatta meidän silmää äitiyspakkauksen sisältö miellytti. Enemmän me tykätään näistä "kunnon" väreistä, kuin niistä iänikuisista pastellisävyistä. Uuden äitiyspakkauksen vaatteet ovat myös meidän mielestä ihan oikeasti sellaisia, mitä voi käyttää sekä tytölle, että pojalle. Äitiyspakkauksen kestovaippa tuntuu jakavan mielipiteitä puolesta ja vastaan. Meidän mielestä on ehdottoman hyvä, että se on pakkauksessa säilytetty. Ja joka ei käytä sitä, tai jotain muuta pakkausen tuotetta, ainahan niitä voi laittaa kiertoon. Uuden äitiyspakkauksen vaippa on muuten kuulemma Tots Bots -merkkinen.

Me ollaan ilman muuta päätetty ottaa lapsille äitiyspakkaukset. Kaksosistahan saa kolme äitiysavustusta, ja me ollaan ajateltu ottaa kaksi pakkausta ja kolmas avustus rahana (140 euroa). Äitiyspakkausta vastaavia tavaroita ei tuolla 140 eurolla saa, ja etenkin näin esikoisten ollessa kyseessä kaikki tuo tulee tarpeeseen. Ja koska muutenkin kaikkea pitää hankkia tuplaten, otetaan omat pakkaukset molemmille. Kolmatta pakkausta ei ehkä sitten kuitenkaan enää tarvita.

Ymmärtääkseni äitiyspakkausta ei muualla jaeta kuin Suomessa. Ja on oikeasti hienoa, että vauvaperheitä tuetaan näin konkreettisella tavalla. Me otetaan pakkaukset ilomielin vastaan. Mutta jos joku ottaa äitiysavustuksen mieluummin rahana, niin mikäs siinä. Se kuitenkin jaksaa ihmetyttää, miten paljon ihmiset uutta pakkausta joka vuosi haukkuvat. Värit ovat aina vääriä, milloin niitä ei voi muka pukea tytölle ja milloin pojalle. Myös esimerkiksi tuo mainittu kestovaippa saa usein krtiikkiä. Eiköhän kuitenkin olla iloisia siitä, että meillä on ylipäätään mahdollisuus äitiysavustukseen. Ja eihän sitä pakkausta ole pakko kenenkään ottaa. Uutta pakkausta aletaan jakaa heti, kun vanhat pakkaukset on jaettu loppuun. Sitähän ei sitten tiedä, milloin pakkaus vaihtuu. Mutta meillä kun on vielä tovi tuohon laskettuun aikaan, kovin ollaan toiveikkaita, että uusi pakkaus saataisiin.