Käytiin vaihteeksi neuvolassa. Tällä kertaa vaimokin pääsi mukaan, ja olikin tosi mukavaa mennä yhdessä. Kyseessä oli siis ihan normaali äitiysneuvolakäynti terveydenhoitajalle. 

Saatiin heti kättelyssä terkkarilta lisäinfoa monikkoperhevalmennuksista sekä siitä ihan perinteisestä synnytysvalmennuksestakin. Sen jälkeen juteltiin vähän voinnista. Kerroin jaksavani oikein hyvin, jos lonkkien ja nivusten vaihtelevia särkyjä ei lasketa. Kuulemma voisin käydä hakemassa fysioterapeutilta jonkin näköisen tukivyön, mistä saattaisi olla apua. Tarvinnee sitä ihan vakavasti harkita. 

Sitten tietysti mitatiin verenpaine, paino, hemoglobiini ja katsottiin pissanäyte. Ja kaikki oli ihan ok, niin kuin oli odotettavissa ja toivottavaakin. Hemoglobiini oli tietysti vähän laskenut, mutta ei liikaa kuitenkaan, ja pieni laskuhan kuuluu asiaan. 

Terkkari kyseli myös, joko Tyyppien liikkeitä on alkanut tuntua. Kerroin sitten, että viime viikolla alkoi jo ihan selkeästi tuntua hentoja liikkeitä. Siihen terkkari sitten tokaisi, että nyt on tietysti kovin aikaista vielä, mutta joskus tietysti saattaa pieniä liikkeitä alkaa tuntua jo tässä vaiheessa... (Jätin sanomatta vaikka mieli kovasti tekikin, että kyllä mä olen ihan selkeästi niitä liikkeitä tuntenut, ja vaimo myös.) Seuraavaksi päästiin sitten siihen mukavaan vaiheeseen, eli sydänäänten kuunteluun dopplerilla. Toinen Tyypeistä antoi helposti kuunnella sydänääniä, tosin päättipä hän antaa aika mojovaa potkua samalla, mikä tietysti anturista kuului. Toinen Tyypeistä taas ei olisi millään antanut kuunnella, vaan aina sykkeen löytyessä pyörähti pois anturin alta ja alkoi potkia niin vimmatusti. Tässä kohtaa terkkarikin totesin, että ei se kyllä ole ihme jos niitä liikkeitä jo tuntuu, kun anturikin välillä heilui potkujen voimasta. :) Molemmilta Tyypeiltä siis kuuluivat myös ne hyvät ja vahvat sydänäänet. 

Sain ohjeet ottaa yhteyttä, jos lonkkien ja nivusten särky pahenee. Mutta jos kaikki menee hyvin, seuraava käynti onkin sitten äitiyspolille rakenneultraan. Meillä on sikäli käynyt tuuria neuvolan suhteen, että siellä meihin on alusta asti suhtauduttu todella hyvin. Nytkin terkkari kehoitti myös vaimoa jatkossa tulemaan käynneille mahdollisuuksien mukaan. On se oikeasti tosi tärkeää, että meihin suhtaudutaan alusta asti perheenä samalla tavalla kuin muihinkin.