Meille on alusta asti ollut selvää, että lasten kanssa tullaan käyttämään kestovaippoja. Joo tiedetään, kestovaipoista voi daan olla montaa miltä, joidenkin mielestä ne ovat vain ja ainoastaan ällöjä. Eikä ällöä ole sekään, että meille oli heti selvää, että kestovaippoja voi ostaa käytettynä, siinä missä vaikka lasten vaatteitakin. Me ei oikeastaan olla missään vaiheessa tehty mitään päätöstä kestovaippojen käytöstä, koska molemmille se oli itsestään selvä ratkaisu ja täysin luontevaa. Tottakai meillä tulee varmasti olemaan käytössä myös kertakäyttövaippoja, esimerkiksi kyläreissuilla ne ovat varmasti paljon käytännöllisempiä. Mutta kotona ja muutenkin meillä tullaan käyttämään enimmäkseen kestoja.

Ensimmäinen syy päätyä kestovaippoihin on tuo ekologinen puoli. Yksi lapsi ehtii käyttää vaippakautensa aikana tuhansia vaippoja, jotka maatuvat satoja vuosia. Kestovaippojen valmistaminen on myös ekologisempaa, kuin kertakäyttövaippojen. Tuon ekologisen puolen lisäksi kestovaippojen käyttäminen tulee huomattavasti halvemmaksi, kuin kertakäyttövaippojen. Kestovaipat myös ärsyttävät ihoa vähemmän, koska niissä ei ole allergiaa aiheuttavia ainesosia. Kestovaipat usein myös hiostavat vähemmän. 

Nyt kun Tyyppejä on tulossa kerralla kaksi, ollaan aloitettu ajoissa suunnittelemaan tuota vaipparallia. Niitä vaippoja kun tarvitaan heti alkuunsa paljon enemmän, kuin yhden lapsen kanssa. Kirppareita me kierretään paljon muutenkin, ja sieltähän niitä kestovaippoja kyllä kohtalaisen hyvin löytyy. Ja nyt kun Tyyppien syntymään on vielä aikaa, me ehditään hyvin kartuttaa vaippavarastoa. Jokaiselta kirpparireissulta niitä vaippoja kun ei välttämättä tartu mukaan. Nyt on kuitenkin aikaa etsiä niitä hyväkuntoisia, laadukkaita ja sopivan hintaisia kestovaippoja. Vaimo on myös ehtinyt jo tekemään jotain löytöjä nettikirppiksiltä. Koska oletus on, että Tyypit syntyvät aika pieninä, ollaan erityisesti yritetty etsiä niitä ihan pieniä vaippoja, jotka menevät 2 kg:sta ylöspäin. Noita kaikkein pienimpiä vaippoja tuntuu vaan olevan kaikkein huonoimmin tarjolla, joten onneksi aloitettiin etsintä ajoissa. Niitä vähän isompia vaippoja löytyy paljon helpommin.

Mun sisko on onneksi ehtinyt harrastaa kestovaippailua jo jonkin aikaa, joten sieltä ollaan saatu paljon hyviä vinkkejä aiheeseen liittyen. Ihan kun vaikka jo vaippamerkkejä ja -malleja on ihan tuhottomasti. Samoin materiaaleissa löytyy valinnan varaa. Sen lisäksi ollaan sitten iltakaudet roikuttu netin kestovaippasivustoilla ja yritetty parhaamme mukaan perehtyä asiaan. Etenkin vaimo alkaa olla varsin hyvin perillä asioista ja etenkin noista materiaaleista. Vaimo on suorittanut melkoista vertailua ja podintaa esimerkiksi erilaisista materiaaleista kestovaippojen imuissa. Noita imujahan on suhteellisen helppo tehdä tehdä itse ja se tulee myös melkoisesti halvemmaksi kuin valmiiden ostaminen. Vaimo onkin jo muutaman viikon ajan odottanut, koska mennään ostamaan kankaita imuja varten. Tänään sitten käytiin ostamassa kasa kaikenmaailman materiaaleja (mä en enää edes pysynyt ihan kaikessa kärryillä, mutta koska vaimo tuntui hyvin tarkkaan tietävän mitä me oltiin hankkimassa, mä keskityin nyökyttelemään ja sanomaan "kyllä kulta" :) ). Ja tuolla se vaimo nyt onnellisena rulluttelee ompelukoneella niitä imuja. 

2014-01-11%2019.35.12-normal.jpg