The Lesbian Parenting Book: A Guide to Creating Families and Raising Children (2003) on pehmeäkantisenakin melkoinen tiiliskivi kirjaksi, kirjoittajina D. Merilee Clunis ja G. Dorsey Green. Tämä on siis kirja, joka mun oli jossain kohtaa Aivan-Pakko-Saada. Koska siis eihän me nyt voida alkaa tehdä lapsia, jos hyllystä ei löydy vähintään yhtä ultimatelesbianparentingguidea!

No tässä kirjassa on kyllä sitten meikein kaikki. Aluksi käydään läpi erilaisia tapoja hankkia lapsia sekä ilmiöitä, joita sateenkaariperheyteen  liittyy. Sen lisäksi kirjassa on osiot raskaudesta ja synnytyksisä lähtien, jaettuina eri ikäkausiin, joista viimemeinen osio käsittelee naisparin aikuisia lapsia. Kirjassa käsitellään paljon kaapista ulostulemista ja asioiden esille ottamista eri tilanteissa. Samalla mietitään mahdollisia ongelmia, joita sateenkaariperhe voi kohdata ja mietitään ratkaisuja niihin. Näin suomalaisesta näkökulmasta tosin, meidän erilainen lainsäädäntö ei kohtaa tätä jenkkikirjaa ihan jokaisessa kohdassa.

Kyllähän tätä kirjaa ihan mielellään lukee, mikäs siinä. Siinä on otettu esiin paljon asioita, mitä on jo itsekin jouduttu miettimään, mitkä tulevat jossain kohtaa eteen, tai mitä ei ole vielä edes osattu ajatella. Tämä on kuitenkin myös kirja, mitä ilman olisin vallan mainiosti pärjännyt. Vaikka sitä mukava onkin lukea, vastaan ei ole kuitenkaan tullut vielä mitään niin erinomaista, minkä takia kirja olisi oikeasti osoittautunut välttämättömäksi hankinnaksi. Mutta löytyypä nyt kuitenkin hyllystä tällainenkin. :)

2013-11-09%2016.10.33-normal.jpg