Tänään oli klinikan antama "virallinen" raskaustestipäivä. Ja vähän niin kuin muodon vuoksi testattiin tänään vielä uudestaan. Vaikka nyt tiedettiinkin tulos jo ennakolta, oli se silti hieno fiilis nähdä, kun kaksi viivaa piirtyi testiin. :)

Heti aamusta soittelin klinikalle ja kerroin ilouutiset. Ja ihanan sydämelliset olivat nuo onnittelut, mitkä sieltä suunnasta tulivat. Kätilö laski siinä vielä raskausviikot ja kertoi, että kun 7 viikkoa tulee täyteen, on mahdollista mennä tuohon varhaisultraan. Siinä siis on mahdollista nähdä jo sykekin. Meille on kuitenkin tässä kohtaa ehkä kaikkein tärkeintä nähdä, että tuolla on oikeasti joku, ja se joku on oikeassa paikassa. Näin siis toivottavasti. Eli sovittiin muutaman viikon päähän aika tuohon varhaisultraan. Sain vielä nopean ohjeistuksen ruokarajoituksista, lähinnä puhe oli listeriasta ja pehmeiden juustojen välttämisestä (yhyyy...). Samoin sain ohjeen, että tässä välillä ennen ultraan melkein kaikissa asioissa voi olla yhteydeesä klinikkaan.

Seuraavaksi otin puhelun neuvolaan. Yleensä sitä ei ehkä olisi ihan tässä vaiheessa tarvinnut tehdä. Mulla on kuitenkin tuollainen rytmipuolen vika sydämessä, mitä on joskus operoitukin ja lääkkeitä oon syönyt siihen pitkään. Suurin osa sydänlääkkeistä purettiin pois jo viime talvena, ennen ensimmäistä inseminaatiota. Pieni lääkitys mulla on kuitenkin ollut päällä tähän asti, ja joka käänteessä ja joka paikassa on sanottu, että mietitään niitä sitten kun mä oon raskaana. No, nyt olisi sitten jonkun korkea aika ottaa kantaa tähän asiaan. Klinkalle soittaessani puhuin asiasta ja siellä oltiin samaa mieltä siitä, että fiksuinta on ottaa heti yhteys omaan neuvolaan. Sieltä käsin kaikkia tähän liittyviä asioita tullaan kuitenkin hoitamaan. Tosin mainittakoon, että heti sen positiivisen testin jälkeen mä kyllä jätin viimeisetkin lääkkeet pois, kun en haluaisi syödä mitään sellaista, mitä ei ole ihan pakko.

No, neuvolasta sain kiinni oikein mukavan trveydenhoitajan. Hän oli samaa mieltä, että hyvä kun otin yhteyden sinne heti. Nyt mulla on maanantaina soittoaika neuvolan lääkärille, joka miettiin, pitääkö tai voiko jotain lääkettä syödä, ja tarvittaessa lähettää sitten eteenpään. Muuten sovittiin, että soitan ensi viikolla neuvolaan uudestaan, ja varataan sitten niitä ensimmäisiä aikoja.

Mainittakoon muuten, että mulla on hyvin tiedossa, millainen rasitus raskaus on sydämelle. Sydämen puolesta mulla ei kuitenkaan ole mitään estettä raskaudelle. Ja kun olen käytännössä koko ikäni tämän vaivan kanssa elänyt, oon oppinut pärjäämään sen kanssa. Voihan olla, että raskausaikana tulee enemmän ongelmia sydämen kanssa. Tai sitten kaikki menee hyvin, mistäs sitä koskaan tietää.

Raskausoireista muuten sen verran, että mahaa on viime päivinä vähän jomotellut. Se on sellaista menkkakipujen tyyppistä, ei ihan samalaista kuitenkaan, ja paljon lievempää. Samaten rinnat on turvoksissa nyt jo. Näin tänään yhtä kaveria, joka aika nopeasti kysyi, että "ootko sä raskaana kun sun tissis on kasvaneet yhtäkkiä noin hirveästi...?" Että yritä tässä sitten pitää asiaa salassa vielä jokunen viikko. :D