Niin kuin aika moni muukin, mekin katsottiin eilen Erilaiset äidit Avalta. Iso kiitos Lauralle, Marille ja heidän perheelleen siitä, että he olivat valmiita rohkeasti kertomaan oman tarinansa!

Hienoa, että nykyään mediassa on yhä enemmän tilaa myös erilaisille äideille ja erilaisille perheille. Vaikka moni asia pyöriikin hetero-ydinperhe -mallin ympärillä, myös muunlaiset perheet ovat vähitellen enemmän esillä. Tuo suunta on aivan oikea, kuitenkin huomattava osa perheistä on jotain muuta kun tuon hetero-ydinperhe -mallin mukaisia. Valitettavasti nyky-yhteiskunnassa olisi kuitenkin edelleen hurjasti parantamisen varaa erilaisia perheitä ajatellen. Sateenkaariperheiden asema on monella tavalla parantunut, mutta paljon parannettavaa olisi edelleen. Yksi askel lähemmäs perheiden tasa-arvoa on se, että asiat ovat esillä ja kaikenlaiset perheet tehdään näkyviksi.

Vielä pari sanaa tuosta kyseisestä tv-ohjelmasta. Erilaiset äidit on mun mielestä hyvin näyttänyt ja tuonut esille erilaisissa elämäntilanteissa olevia ja kirjaimellisesti noita erilaisia äitejä. Eilistä jaksoa katsoessa mulle tuli ensimmäistä kertaa tippa silmäkulmaan. Saattoihan sitä edesauttaa nämä alkuraskauden hormonihöyrytkin, mutta joka tapauksessa tuo jakso kosketti. Jos jakso jäi katsomatta, sen voi katsoa vaikka uusintana Avalta perjantaina klo19.