Tässä ollaan nyt muutama päivä ehditty vetää henkeä häiden jälkeen. Mulla on onneksi tämä viikko lomaa, mutta vaimo joutui heti maanantaina töihin. Kaikki häihin liittyvät asiat on vähitellen hoidettu; lainatavarat on palautettu ja uudet asiat hakeneet paikkansa. Meillehän jäi häistä jonkun verran noita orkidean oksia, sekä myös ne itse kasvit. Kasveille piti keksiä ihan oma paikka korkealta hyllyn päältä. Meillä ei olekaan kovin montaa kasvia ollut, koska kissoja ne kiinnostavat vähän liikaa, ja kissa tunnetusti hyppää melkein minne tahansa. Mutta nyt siis tehtiin tilaa näille häistä jääneille orkideoille. Mä en myöskään raaskinut heti heittää pois niitä kukkia, vaan ne saavat jokusen päivän koristaa meidän keittiötä.

2013-09-30%2014.46.46-normal.jpg

 

Jos joku ei vielä tiennyt, niin rekisteröity parisuhdehan ei oikeuta automaattisesti puolison sukunimeen, niin kuin heteroilla. Samaten yhdistelmäsukunimeä ei saa ottaa. Meillä ei kummallakaan ole ollut sen suurempaa tunnesidettä omaan sukunimeen. Kuitenkin meille on alusta asti ollut selvää, että me halutaan sama sukunimi. Tietenkin pidetään sitä tärkeänä asiana itsemme takia, mutta ennen kaikkea myös niiden mahdollisten tulevien lasten takia. Meille on tärkeää, että koko perheellä olisi sitten sama sukunimi.

Jonkun verran tästä nimiasiasta keskustelimme, mutta lopultakin päätös oli helppo. Vaimo oli sitä mieltä, hän haluaisi ottaa mun sukunimen. Ja mikäs siinä, kyllä se mulle sopii. Heterothan voivat muuttaa sukunimen naimisiin menon yhteydessä. Rekisteröidyssä parisuhteessa nimen muuttaminen taas tapahtuu nimenmuutoshakemuksella maistraattiin. Ja luonnollisesti tämäkin lysti maksaa, kuinkas muuten, ja voi myös kestää useita kuukausia. Heti häiden jälkeen vaimo siis täytti tuon nimenmuutoshakemuksen ja pisti sen menemään. Hakemuksen voi onneksi tehdä maistraatin nettisivuilla ja se kävi suhteellisen helposti. Eli nyt sitten vaan päätöstä ja laskua odotellessa.