Niinhän siinä sitten kävi, että mun kaverit sai polttareilla aika täydellisesti mut yllätettyä. Jossain vaiheessa jotain hieman epäilin, mutta senkin sitten unohdin. Joten kun nuo sitten pamahtivat eräänä aamuna meidän oven taakse polttareiden merkeissä, niin olihan se kyllä yllätys. 

Tässähän sen näkee, että kun kaverit toisensa tarpeeksi hyvin tuntevat, niin polttareistakin tulee varsin mieleiset. Omistani ainakin pidin kovasti. Mulle olisi ollut ihan painajainen, jos mut olisi puettu muka-hassuihin vaatteisiin, juotettu hirveään känniin ja laitettu torille myymään tyylin jotain Pims-keksejä tai jotain muuta yhtä sivistynyttä. Mun lähipiiri tuon kyllä varmasti tiesi, ja polttareissani mun ei tarvinnut sellaista pelätä. Päivä oli rakennettu mukavan tekemisen, yhdessä olon, sekä hyvän syömisen (ja vähän sen juomisenkin) ympärille. Ja olihan siihen sitten tietysti mahduttettu noita perinteisiä polttaritaikojakin. 

Arvostin myös kovasti, kun kaverit olivat keränneet yhteisiä muistoja, osa oli laitettu ylös ja osa tuotiin esiin muuten. Mieleen tuli monia hetkiä, joita en ole muistellut aikoihin. Ihanaa oli myös, että siskoni oli kerännyt meistä lapsuuskuvia, tehnyt niistä pienen kirjasen ja kirjoittanut siihen elämänohjeita tulevaa varten, luonnollisesti pieni pilke silmäkulmassa. 

Poikettiin muuten myös oikeustalolla notaarin juttusilla. Käytiin alustavasti hieman läpi tuota parisuhteen rekisteröimistilannetta, ja hän kyseli meidän toiveita ja ajatuksia sen suhteen. Runkona tullaan käyttämään maistraatin "kaavaa" parisuhteen rekisteröinnistä, mutta itse voidaan sitten suunnitella ja vaikuttaa muuten siihen, mitä siellä puhutaan tai luetaan. Se virallinen ja pakollinen osuushan olisi noin kaksi lausetta ja allekirjoitukset. Mutta tosiaan, saadaan sitten vähän jotain muutakin siihen. Esimerkiksi sormusten vaihtoa ei ole pakko olla, mutta se voidaan niin halutessa siihen sisällyttää. Samaten kun meidän yksi kaveri on luvannut laulaa häissä, se on mahdollista liittää tuon rekisteröinnin yhteyteen, jos halutaan. Maistraatissa kun jo joskus keväällä käytiin, meihin suhtauduttiin tosi nihkeästi. Mutta tämä käräjänotaari taas suhtautui asioihin varsin hyvin ja ymmärsi, että meille kyse on meidän häistä, ja meille on tärkeää, että siihen kuuluu muutakin kuin nuo allekirjoitukset. Joten eiköhän tuosta juhlasta saada meille varsin mieleinen! :)