Nyt on sitten Pori Pridekin takana. Ja ihan mukava päivä tuli Porissa vietettyä.

Päivä alkoi Sateenkaarimessulla. En ollut aikaisemmin ollut moisessa, ja halusin sitten mennä sinnekin. Ja täytyy sanoa, että se oli kyllä varsin positiivinen kokemus. Väkeä siellä oli myös yllättävän paljon.

Seuraavaksi oli sitten vuorossa kulkue. Tuon kulkueen toteutuminen oli kai epävarmaa melkein viime metreille. Mutta onneksi se oli kuitenkin saatu järjestettyä, Etukäteen vähän jännitti, tuleeko kulkueeseen ketää, vai ollaanko me siellä keskenään noin seitsämän muun kanssa... Mutta mutta...ihmiset olivat hienosti löytäneet kulkueen, lopultakin siihen osallistui kolmisensataa henkeä. Ja jos ajatellaan, että kyse oli ensimmäisistä prideista Porin kokoisessa kaupungissa, määrä oli mun mielestä oikeinkin hyvä. Näkyvyyttä ajatellen kulkueen reitti meni ehkä hieman syrjässä, mutta pääasia kuitenkin, että hieno kulkue saatiin aikaiseksi! Kulkue päättyi Kirjurinluodolle, ja sen jälkeen oli enemmän tai vähemmän vapaata piknik-meininkiä. Piknikin jälkeen oli mahdollisuus mennä katsomaan muutamaa Vinokino-leffaa.

Illalla oli sitten vielä bileet. Mitä olen Porin yöelämää ja paikallisia Setan bileitä nähnyt, myös bileissä oli varsin mukavasti väkeä ja oikein hyvä meininki! Eli voisi tiivistäen sanoa, että Pori pride oli varsin onnistunut päivä. Erityisen iloinen olen sen kulkueen toteutumisesta ja onnistumisesta. Monelle kuitenkin pridet ovat yhtä kuin se kulkue, ja sen puuttuminen olisi helposti vienyt fiiliksen koko päivästä. Toivottavasti vastaava tapahtuma järjestetään ensi vuonnakin.