Voisi kai jollain tavalla jo sanoa, että me harrastetaan kirpputoreja. Toisaalta siinä on kyllä ihan jo sellainen ajatus taustalla, että kaikkea ei tarvitse aina ostaa uutena, ja tavaroiden kierrättäminen kannattaa aina. Jollekin turha tavara kun voi olla toiselle suorastaan aarre. Me yritetään muutenkin kierrättää ja ajatella asioitten ekologista puolta, joten kirpparit on sujuvasti osa sitä.

Vaikka tietysti paljon asioita hankitaan uutenakin, niin kyllä meillä melkoisen paljon on kirppareilta hankittua tavaraa. Meilkein viikottain  poiketaan jossain lähialueen kirppareista, joskus viikonloppuisin saatetaan lähteä ihan kirpparikierroksellekin. Viimeisen kuukauden löytöjä ovat olleet ainakin matto, pöytäliina, muutama t-paita, parit housut, kirjoja ja valokuvakehykset. Eli tehdään löytöja ja hankintoja kyllä melkein laidasta laitaan. Tosin joku raja sentään, esimerkiksi alusvaatteita en koskaan ostaisi. Enkä kyllä itseasiassa edes ymmärrä niitä, jotka myy vanhoja alusvaatteita! Mutta vaatteita muuten ollaan ostettu kyllä, löytyy esim. niitä paitoja, fakkuja, takkeja ja kenkiä. Kirjoja löytyy myös paljon, jonkun verran astioita, sisustusjuttuja ja melkein nyt mitä vaan tulee vastaan. 

Tavaran on aina oltava hyvässä ja siistissä kunnossa, sekä sopivan hintaista, että se meidän mukaan kirpparilta lähtee. Välillä vähän ihmetyttää, kun joku myy esim. jotain vaatetta alkuperäiseen hintaan ja vaatteessa on lappu jos lukee "vähän käytetty". No ehkä on joo vähän käytetty, mutta käytetty se kuitenkin on ja sä myyt sitä kirpparilla, joten turha kuvitella siitä saavasi samaa hintaa kuin minkä uutena maksoit. Tai no, kyllähän sitä aina pyytää voi, tyhmä on sitten se, joka sen täyden hinnan maksaa. Samaten ihmetyttää, kun usein näkee myynnissä selvästi likaisia tai rikkinäisiä vaatteita; turha siinä on ihmetellä jos ei kauppa käy.

Sen lisäksi, että kierrellään eri kirppareilla, meillä on useampaan otteeseen itselläkin ollut kirpparipöytä. Vaikka sitä miten yrittäisi karsia turhia hankintoja, aina sitä tavaraa vaan kertyy nurkkiin myytäväksi asti. Etenkin siltä ajalta kun me muutettiin yhteen, on edelleen olemassa sitä ylimääräistä tavaraa, mikä on jäänyt kaappeihin. Meillä kun kuitenkin oli molemmilla kaikki keittiövälineet, astiat yms.,  ja kun hynttyyt lyötiin yhteen, sitä tavaraa oli melkoisesti. Heti silloin alkuunsa, ja tässä sitten vähitellen ehkä noin puolen vuoden välein ollaan pistetty kirpparipöytä pystyyn ja tuota ylimääräistä myyty pois. Ja hyvin on kauppa käynyt. Meidän kihlasormukset on muuten ostettu kirpparilta saaduilla rahoilla. :) Viime viikolla taas otettiin pöytä, ja ihmeen hyvin taas on tavataa mennyt. Astiat menee helposti, samoin kirjat, keittiövälineet, verhot, pöytäliinat, koriste-esineet ja laukut. Lisäksi vaatteet, kengät, ja CD:t tuntuu tekevän kauppansa. Paljon kuitenkin vaikuttaa tavaroiden kunto ja hinta. Pyritään tarkoituksella pitämään hinnat alhaalla, koska silloinhan se tavara menee parhaiten kaupaksikin. Tavaroiden pitää olla myös hyvässä kunnossa ja siistejä. Samoin auttaa huomattavasti, jos pyötä pidetään siistinä ja tavarat järjestyksessä. Ei sitä itsekään viitsi mennä penkomaan kauhean sekaista pöytää.

Lastenvaatteitahan kirppareilla on myynnissä paljon. Ja odotellaankin jo, koska päästään niitä penkomaan. Ajoittain kiusaus olisi jo suuri, mutta ollaan kuitenkin sovittu, että ensimmäistäkään vaatetta ei osteta, ennen kuin meille on tulossa joku, joka niihin laitetaan. Tuo kauniimpi puoliskohan on jo meille yhdeltä nettikirppikseltä hankkinut syöttötuolin (mitä me ei tulla tarvitsemaan vielä yli vuoteen!), mutta muuten ollaan päätetty odottaa siihen asti, kun se vauva on oikeasti tulossa.

Sen lisäksi, että se kirppareilla kiertely on hauskaa, niin kyllä se pöydän pitäminenkin mukavaa puuhaa on. Onhan siinä tietty se, että vähintään parin päivän välein olisi hyvä käydä pöytää siivoamassa. Mutta joka kerta sinne on yhtä jännä mennä ja huomata, mitä taas on mennyt. Kihlasormusrahat on tosiaan peräisin kirpparilta, ja nyt olisi tavotteena häitä silmällä pitäen, että sormusrahat saataisiin mahdollisimman pitkälti kirpparilta tälläkin kertaa. Uusia sormuksia meille ei tule, mutta nämä nykyiset menee tuunattaviksi, koska halutaan kuitenkin niihin jotain häistä muistuttamaan.