Enpä olisi uskonut, mutta näköjään sitä tosiaan kaikkeen tottuu. Ensimmäisen ja toisen inseminaation jälkeen aika oli niin tuskastuttavan pitkän, eikä oikein mitään muuta pystynyt ajattelemaan. Mutta nyt kolmannella kerralla kaikki menee jo paljon helpommin. Kyllähän nämä kaikki asiat aina välillä käy mielessä, mutta ne ei ole kokoajan se päälimmäinen juttu. Tiedossa on hyvin, että kohtapuolin päästään taas testailemaan, mutta sitäkin mietitään sitten, kun se aika on käsillä.

Itsekseni mietin, mistä mahtaa johtua, että odottaminen ja ajan kuluminen tuntuu jotenkin helpommalta nyt. Kuitenkin ihan yhtä paljon sitä vauvaa toivotaan, kuin aikaisemminkin. Ensinnäkin, varmasti osa on sitä, että tähän on tietyllä tavalla jo vähän tottunut. Varsinkin eka kerta oli luonnollisesti kaikkein jännittävin joka tavalla. Ja toiseksi, tässä on myös tullut selväksi se asia, että me ollaan tehty kaikki mahdollisimman hyvin juuri niin kuin pitää. Ja enempään me ei yksinkertaisesti pystytä. Se, alkaako raskaus, ei kuitenkaan ole enää tässä kohtaa meidän käsissä, eikä me voida siihen millään tavalla vaikuttaa. Eli ei tässä voi kuin odottaa ja toivoa parasta.

Me ollaan sitten keskitytty viettämään enimmäkseen näitä aurinkoisia kesäpäiviä. Ollaan vähän harrastettu Suomi-matkailua, puuhasteltu takapihalla, lueskeltu riippumatossa ja otettu muutenkin rennosti. Kesään kuuluu tietysti myös pridet. Helsiinkiin olisi ollut kiva lähteä, mutta se ei ollut tällä kertaa mahdollista. Tampereen prideilla kuitenkin käytiin, ja ollaan suunniteltu myös Porin prideille menemistä. Noissa Porin prideissa on on kyllä se ongelma, että ne on perjantaina, ja meillä molemmilla olisi silloin töitä. Pitää siis katsoa, saadaanko siihen järkättyä vapaata. Asia mikä meitä on myös vähän ihmetyttänyt, on että alkuperäisessa Pori priden ohjelmassa ei ollut kulkuetta ollenkaan. Nyt kun ihmiset ovat Facebookissa huudelleet sen kulkueen perään, on tapahtuman nettisivuille ilmestynyt, että sellainen saattaa olla. Musta olisi vaikeaa kuvitella prideja ilman kulkuetta. Monelle pridet ovat yhtä kuin kulkue. Ja vaikka Pori prideilla on kaikkea muuta ohjelmaa, jos kulkkue jää pois, tapahtuma ei kyllä näy katukuvassa yhtään mitenkään. Ja priden tarkoitus ei kyllä taatusti ole, että laitetaan nyt nuo homot keskenään, omalla porukalla jonnekin, mutta yritetään olla näkymättä mitenkään! Siinä ei ole mitään, mistä kukaan voisi olla ylpeä! Jos Poriin ei tuota kulkuetta järjestetä, tuskin mekään viitsitään alkaa järjestämään töistä vapaata. Mutta jos tosiaan tuo kulkue toteutuu, niin kuin nyt onneksi näyttää, niin kyllähän sinne sitten pitää lähteä. :)