Me oltais alunperin haluttu mennä naimisiin vasta sitten, kun voidaan ihan virallisestikin mennä NAIMISIIN. Mutta tuo tasa-arvoinen avioliittolaki ilmeisesti antaa odottaa itseään vielä ainakin jokusen vuoden. Toisaalta ollaan tiedostettu hyvin selvästi se, että jos niitä lapsia meinaa tehdä (ja varsinkin jos suunnittelee useampaa), se on vähitellen pakko aloittaa, koska eipä tässä itse kukin ainakaan nuorru. Perheensisäistä adoptiota taas ei saa, jos ei olla rekisteröidytty. Eli päädyttiin siihen, että ensin polkaistiin tuo vauvaprojekti käyntiin, koska saattaa kuitenkin jonkun aikaa kestää, ennen kuin se tuottaa tulosta. Ja häät päätettiin sitten pitää siitä noin puolen vuoden päästä. Me molemmat vähän vierastetaan tuota parisuhteen rekisteröinti -ilmaisua, koska hei haloo oikeesti, koirat ja autot rekisteröidään eikä ihmisiä.. Niinpä puhutaan mieluummin ihan vaan meidän häistä. Koska sitä ne meille on. Ja koska lähdetään siitä ajatuksesta, että häät on kerran elämässä tapahtuva juttu, halutaan pitää kunnon juhlat myös.

Koska kyse on tosiaan meidän häistä, me luonnollisesti haluttaisiin se itse toimitus siihen juhlan yhteyteen. Niinpä sitten oltiinkin jo hyvissä ajoin yhteydessä oman alueen maistraattiin, koska kyse on kuitenkin virka-ajan ulkopuolella tapahtuvasta toimituksesta. Vaan maistraatista sanottiinkin, että ei he hoida tälläisiä asoita virka-ajan ulkopuolella. Jos haluaa mennä naimisiin tai rekisteröityä, se on tehtävä maanantaista perjantaihin klo 9-15 välillä, maistraatin tiloissa, muu ei onnistu. Juu se oli kyllä tiedossa, että asutaan täällä jossain korvessa, mutta eihän me nyt oltu tätä näin takapajulaksi arvattu! Ihan taatusti täälläkin täytyy olla siviilivihkimisiä enemmänkin, eikä ne kaikki taatusti ainakaan halua mennä naimisiin virka-aikaan!

Ensin tuli melkein itku, sitten iski armoton ketutus. Mutta lopulta alettiin selvittelemään tätä hommaa uudestaan. Ja aloitettiin siitä, kenellä on vihkioikeus. Niinpä sitten selvisikin, että vihkioikeus on maistraatin henkikirjoittajien lisäksi ainakin käräjäoikeuden tuomareilla ja jollain muillakin oikeuden tyypeillä. Joten seuraavana olikin edessä soitto paikalliselle oikeustalolle.

Oikeustalolla asiaan suhtauduttiin heti jotenkin myönteisemmin. Ja eipä siinä kauaa mennyt, kun kalenterista oli katsottu, kuka sieltä ehtisi meidän häissä poikkeamaan. Käräjäoikeuden tyypit ottavat parisuhteen rekisteröinnistä virka-ajan ulkopuolella sen saman 200 euroa, minkä maistraattikin ottaisi (siis siellä, missä asia hoituu virka-ajan ulkopuolella..murrr..), ja lisäksi tietysti matkakulut. Mutta siihen oltiin kyllä varauduttu.

Tärkeintä meille lopultakin on, että niiden lähimpien ja rakkaimpien kanssa saadaan viettää meidän hääjuhlaa, ja virallistaa suhteemme siinä kaikkien läsnäollessa. Kuitenkin lähdetään siitä ajatuksesta, että tämä on meidän elämän ainoa hääjuhlat. Mutta toisaalta ollaan myös mietitty, että sitten kun se tas-arvoinen avioliittolaki tulee, siinä on hyvä syy pitää sitten uusintapirskeet! :)