Kyllä, projekti on varmasti oikea sana kuvaamaan tätä lapsentekoprosessia. Lapsiahan voi tehdä monella tapaa. Meille sopivin vaihtoehto oli mennä yksityiselle klinikalle ja käyttää nimetöntä luovuttajaa. Ensimmäisen kerran klinikalle käveltiin ensikäynnille maaliskuussa 2013. Sen jälkeen käytiin vielä pakollisella psykologikäynnillä (mikä siis liittyy lahjoitettujen sukusolujen käyttämiseen) ja sen jälkeen projekti pääsi kunnolla käyntiin. Heti aluksi jo asennoiduttiin niin, että koko homma saattaa venyä ja kestää kuukausia (tai vuosia?). Se raskaaksi tuleminen kun on niin monesta asiasta kiinni. Ja niinkin pieneltä tuntuva asia, kuin että ovulaatio sattuu osumaan viikonloppuun jolloin klinikka on kiinni, saa koko homman siirtymään heti kuukaudella eteenpäin.

Ohjelmassa meillä on siis tällä hetkellä ovulaatioinduktio ja inseminaatio. Osallahan se inseminaatio voidaan tehdä siihen luonnolliseen kuukautiskiertoon. Osalla taas, niin kuin nyt meillä, ovulaatiota vähän avitetaan lääkkeillä. Eli suomeksi, popsitaan hormoneita suun kautta sekä pistellään niitä piikkeinä. Ja kyllä, hormoneitten syöminen tekee mukavia sivuvaikutuksia niin kuin nyt vaikka kuumia aaltoja ja ärtyisyyttä (ei käy tuota parempaa puoliskoa kateeksi..). No, ilmeisesti en mikään ihan mahdoton bitch ole ollut kuitenkaan. Yksi inseminaatio meillä on jo takana, sillä ei siis vielä raskautta saatu alkamaan. Ja nyt olisi uusi yritys suunnitteilla.

Inseminaatiohan tarkoittaa sitä, että sukusolut ruiskutetaan ohuella muovikatetrilla suoraan kohtuun. Toimenpiteenä se on ilmeisen yksinkertainen ja kivuton. Mutta oli se kyllä jännää siitä huolimatta! Vaikka vauvasta on jo pitkään puhuttu, sen jälkeen konkretisoitui se, että kohta meille voi ihan oikeasti olla se vauva tulossa. Samalla ollaan kuitenkin yritetty muistaa olla realisteja: inseminaation onnistumisprosentit hieman vaihtelee, meille puhuttiin 17 %:sta. Eli ihme se olisi, jos heti ensimmäisestä kerrasta oikeasti olisi tullut raskaaksi.

Vielä sitä jaksaa ihan hyvin odotella ja laskea päiviä. Ja voihan olla, että jo kuukauden tai parin päästä meille on vauva tulossa. Tai sitten on se toinen puoli: voi olla, että vielä parin vuoden päästäkin odotellaan raskauden alkamista.


2013-09-05%2017.59.09-normal.jpg