Toinen inseminaatio olisi sitten tehty. Ja nyt jännitetään pari viikkoa, ennen kuin saa tehdä raskaustestin.

Vaikka ensimmäinenkin inseminaatio meni kaikin puolin hyvin ja ajoitus onnistui, jotenkin tämän toisen jäljiltä jäi kuitenkin parempi fiilis. Silloin ekalla kerralla irtosi yksi munasolu, mutta mulla ei jotenkin ollut yhtään sellainen olo, kun ovulaation aikaan pitäisi olla. Nyt toisella kerralla munasolu irtosi molemmilta puolilta. Jo edellisenä ilta mahaa hieman nipisteli, ja vähän jo pelästyin, onko ovulaatio tapahtunut liian aikaisin itsestään. Pregnylhän pistetään 24h ennen inseminaatiota, joten sen pitäisi vaikuttaa varsinaisesti vasta inseminaatiopäivänä. Ja muutama tunti pistämisen jälkeen tulleet tuntemukset eivät kyllä voi vielä johtua Pregnylistä.

Klinikalla kävi ilmi, että toisesta munasarjasta (siltä puolelta mikä illallakin nipisteli enemmän), oli munasolu juuri irronnut ja toiseltakin puolelta oli juuri kohta irtoamassa. Lääkäri mukaan Pregnylin aiheuttamia tuntemuksia voi alkaa tuntea n. 12h pistämisestä. Eli ilmeisestikin, kun mulla tuntemuksia oli jo muutama tunti pistämisen jälkeen, ne oli ihan "oikeita" ovulaatiota ennakoivia nipistelyjä. Ilmeisesti olisin saattanut ovuloida ilman sitä Pregnyliäkin juuri oikeana päivänä. Siinä vaiheessa kun inseminaatio siis tehtiin, ajoitus osui sikäli nappiin, että molemmilta puolilta irtosi munasolu hedelmöittymistä ajatellen otolliseen aikaan. Nyt sitten pidetään peukkuja, että ne yhdet pikkukaverit uivat oikeen suuntaan ja sieltä joku valioyksilö pääsisi maaliin asti.

Lääkäri muistutti, että näin kun kaksi munasolua irtoaa, on aina olemassa se pieni kaksosraskauden riski. Keskenään sitten mietittiin myöhemmin, ettei meistä kumpikaan jaksa tosissaan uskoa kaiken menevän niin hyvin, että me ne kaksoset saataisiin. Me oltaisiin kovin kiitollisia ja onnellisia yhdestäkin. Mutta tietysti, jos kävisi niin hyvin, että ne kaksoset sieltä pamahtaisi, onnellisesti yllättyneinä otettaisiin molemmat vastaan. :)

Ja nyt siis tosiaan pitäisi jaksaa jotenkin odotella. Klinikalta annettiin ohjeeksi tehdä raskaustesti vasta reilun parin viikon päästä. Viime yrityksellä kuitenkin jo kovasti googlettelin ja selvittelin, voisikohan sitä testiä tehdä vähän aikaisemmin ja missä vaiheessa. Ja sikäli kun silloin pääsin johonkin tulokseen, ensinnäkin pitää muistaa, että Pregnyl voi antaa väärän positiivisen tuloksen, ymmärtääkseni jopa 10 päivää pistämisestä. Jos taas on raskaana, suurimmalla osalla naisista raskaustesti näyttä positiivista (siis istukkahormonin määrä on pissasta mitattavissa) 11 päivää hedelmöittymisestä. Saattaa siis olla, ettei ehkä jakseta ihan tuota reilua kahta viikkoa odottaa, vaan ehkä siihen tikkuun on pakko pissata ekan kerran jo jossain siellä dpo 12 paikkeilla. :D Sama juttu oli ekalla kerrallakin, pakkohan se eka testi oli tehdä jo siellä vähän liian aikaisin, mutta minkäs teet. Kun ei malta odottaa niin ei malta. :D

 

2013-09-05%2018.00.35-normal.jpg